Restemad med fasan

Når man nu har fundet ud af, at fasan faktisk mætter ret meget, så man ikke har kunnet spise op, eller hvis man har været så klog, at man har lavet en stor portion, kan man lave den lækreste restemad af det, der blev til overs af retten med fasan.

Billede4

Man skal bruge:
Kød pillet af skroget og skåret i bidder
Blandede rodfrugter: gulerod, persillerod, selleri i små tern – lidt flere rodfrugter, end der er kød
1 porre
Lidt olie til at stege i
Resten af sovsen og lidt vand – og selvfølgelig salt og peber.

Start med at pille kødet fra knoglerne. Især underlårene er lidt bøvlede, for fasaner har – ligesom kalkuner – stivere i underlåret. De er små og besværlige, men kødet smager fantastisk.

Gør rodfrugterne i stand og skær dem i små tern.

Billede1

Svits dem i lidt smør og hæld vand på, så det lige dækker. Lad dem koge møre – lad det meste af vandet koge væk. Tilsæt resterne af sovsen, varm op og smag til med ekstra salt og peber. Tilsæt fasanstykkerne og varm dem igennem.

Sådan: en lækker gryderet af rester og grøntsager, der smager både af det samme og af noget helt andet. Sådan er den bedste restemad nemlig. Som tilbehør er kartoffelmos med kål og citronskal nærmest et must.

Varm mad i en kold tid.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Restemad med fasan”

 1. Fasan er godt, ikke mindst når den er gratis og uden hagl. Den ene gang fløj én ind i husmuren og døde; kroen var fuld af korn, så den var sikkert lige sluppet ud af en lade i nærheden. Den anden fløj lige ud i min bil på landevejen.

  Like

 2. Yep jeg pifter vores adelige altid op med et eller andet så det ikke ser helt ens ud som dagen i forvejen.sådan en Filisanrest lavet om til Filisan i Karry er heller ikke så tosset.
  Kun fantasien sætter grænsen.

  Like

 3. adeligt Mad(vonGestern)er ikke til at kimse af.. Ja vi få tit adeligt,for som de siger i reklamerne lidt kongeligt skal man da lov til at have.og det må vi jo så gøre noget ved.

  Like

  1. Den er skøn, den med Von Gestern – jeg har hugget den og brugt den flere gange. 🙂 Hvis der er nok til, at man bare laver det samme igen ved at varme resterne, kan man jo gøre det. Men jeg elsker at forny resterne, så det bliver en helt anden ret. Det bliver som regel også bedst.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: