Tilbehør til grillmad

Nu, hvor vejret begynder at ligne sommervejr (på trods af lige lovligt meget vind) skal der gang i grillen igen.

Men grillmad kan godt blive lidt ensformigt i længden. Noget kød, en salat og nye kartofler. Det smager da godt – bevares, men der er ikke meget variation. Og det er synd, når der er så mange gode sommergrøntsager, der nemt kan laves til noget rigtig godt.

Her er en række gode ideer til sommerligt tilbehør:

Tomatskiver i fad med hvidløgsolie og balsamico passer til næsten alt, og skulle der være rester, smager de også godt kolde.

Billede2

Blomkålsfad med ost og sprødt låg er rigtig godt til både steg og til røget kød.

Bagte gulerødder med citronskal og rosmarin kan man næsten spise som en ret i sig selv.

Billede6

Og de nye kartofler kan man pakke ind i bagepapir med krydderurter, Små nye kartofler i bagepapir med krydderurter. Det forynger også nye kartofler, der måske har en dag eller to på bagen, og får dem til at smage nye og lækre igen.

Så kan man dampe nye løg og spidskål og spise dem med kryddersmør, og man kan lave melonsalater – enten den klassiske med vandmelon, feta og mynte eller den mere krydrede model, Marineret melon med chili, løg og koriander. Man kan lave agurkesalat – dansk eller asiatisk. Den sidste er jeg helt pjattet med.

Billede1

Man behøver slet ikke springe bacon – den oversete grøntsag – over, for bagte peberfrugter med friskost og bacon smager godt til alt.

Der er altså masser af muligheder for at spise noget forskelligt hele tiden – og det er da nu engang det mest spændende.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Tilbehør til grillmad”

 1. Endnu en gang dejlige opskrifter fra dig til ny inspiration. Det er rigtigt, kartofler og salat er fint tilbehør, men dejligt med lidt varition. Det gælder også om at få brugt nogle af alle de dejlige krydderurter jeg har anskaffet.

  Like

  1. Det er jo egentlig kun en samling af tidligere opskrifter, men det er rart at have dem samlet i et enkelt indlæg. Du kan bruge alle mulige krydderurter i tomatfadet – oregano er rigtig godt i, og timian. Og du kan bruge løvstikke sammen med kartoflerne.
   I salatdressing plukker jeg en hel masse forskellige krydderurter og hakker dem fint – og putter en teskefuld dijonsennep i – der er masser af muligheder for at få lækkert grønt 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: