Hvad forstår bønder sig på agurkesalat?

Det er et spørgsmål, der har optaget generationer af store tænkere. Men her er det endelige svar, der kan lukke den diskussion. Og det lyder i al sin enkelhed:

Så ganske meget, endda.

Agurkesalat og sommer hører sammen. Til enkle, men gode middage. Som for eksempel nye kartofler, agurkesalat og karbonader lavet af skrumpefrit svinekød. Når noget bliver en klassiker, er der som regel en grund til det.

Den nemmeste måde at lave agurkesalat på kommer her. Ikke noget med at koge lage og alt det der opvask-genererende hurlumhej – nej – så enkelt kan det gøres:

Skær en agurk i meget tynde skiver. Brug dit yndlingsredskab – jeg bruger skivedimsen på rivejernet. Drys skiverne med et par skefulde sukker og lidt salt og rod rundt i det. Lad det stå og trække i en skål, mens du ordner kartoflerne og koger dem, og mens du steger karbonader, eller hvad du nu gerne vil have som tilbehør til agurkesalaten.

Næste gang du ser på skålen, er der trukket masser af saft ud af agurken. Tilsæt lidt eddike, smag til med sukker og måske lidt mere eddike, og så er der agurkesalat.

Velbekomme – sommer i Danmark.

God Grundlovsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Hvad forstår bønder sig på agurkesalat?”

 1. Sådan gør jeg også – og så putter jeg altid noget med mindre væde i små beholdere til fryseren.

  Like

 2. Så fik jeg endelig prøvet opskriften. Supernemt. Vi fejrede vores ankomst til DK med agurkesalat og dertil frikadeller og nye kartofler. Det er jo også godt…
  Og tak fordi I gemte lidt sommer forresten 😉

  Hilsner
  Marie

  Like

  1. Hej Marie,
   Velkommen hjem 🙂 Det var en rigtig ‘komme hjem til Danmark’-menu. Desværre ser det ud til, at vi er løbet tør for sommer – igen. Håber, det retter sig!
   Mange hilsener, Karen

   Like

 3. Tak, ja bare næsten 🙂 Man kan jo også lave agurkesalat i Italien. Og nye kartofler har vi masser af, både i jorden og kælderen. Og karbonaderne er vel de der, vi kalder krebinetter i københavn.. Det må vi have snart. Men vi skal tilbage til København og bo i slutningen af juli, så gem gerne lidt af den danske sommer til os..

  Like

  1. Jeg skal gøre mit bedste – og hvis I kommer på de her kanter, så ved I jo, hvor der er en hyggelig B&B 🙂 Jeg kunne så godt tænke mig at møde nogle af alle de søde mennesker, jeg skriver med…

   Like

  1. Så længe det kun er ‘næsten’ 🙂 Jeg vil ikke undvære dine historier og opskrifter fra Italien. Men dansk sommer er nu noget specielt – nok fordi der ikke er så meget af den 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: