Blomkålsfad med ost og sprødt låg

Til Kristi Himmelfartsdag er der ikke noget specielt, man skal spise. Som and til jul, lam til påske og så videre. Der er helt frit valg. Vi gik i fryseren og fandt lidt kød af egen avl, en lille t-bone steak, som vi fik med asparges, små nye kartofler og den ret, I får opskriften på her: et lækkert blomkålsfad med ost og sprødt låg.

Blomkålsfadet er en supernem og meget enkel ret, og den smager forbløffende godt.

Man skal bruge:
1 blomkål
Et par håndfulde revet ost (jeg brugte emmentaler og en rest grana)
1 spsk smør
Rasp
Salt og peber
Vand

Pil blomkålen i små buketter. Kog buketterne i letsaltet vand i fem minutter. Ikke mere. Hæld vandet fra, rør en smørklat ud i de varme blomkålsbuketter – smørret smelter på et splitsekund. Hæld blomkålen over i et ovnfast fad, bland med osten, drys med rasp og gratiner under grillen i ovnen, til overfladen bliver gylden.

Man kan spise retten som tilbehør, som vi gjorde – eller den kan være hovedret med lidt godt brød til og måske en salat, hvis man er i grønt humør.

Virkelig værd at prøve.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Blomkålsfad med ost og sprødt låg”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: