Blomkålsfad med ost og sprødt låg

Al den megen faren omkring for at vande køer og lege med hunden, passe haven og huset og alt det andet har ikke levnet meget tid til køkkensysler udover den nødvendige bagen til gæsternes morgenmad.

Men Kristi Himmelfartsdag fik vi nu alligevel lavet en lækker middag: en lille t-bone steak med asparges, små nye kartofler og den ret, I får opskriften på her: et lækkert blomkålsfad med ost og sprødt låg.

Billede3

Blomkålsfadet er en supernem og meget enkel ret, der smager forbløffende godt.

Man skal bruge:

1 blomkål
Et par håndfulde revet ost (jeg brugte emmentaler og en rest grana)
1 spsk smør
Rasp
Salt og peber
Vand

Pil blomkålen i små buketter. Kog dem i letsaltet vand i fem minutter. Ikke mere. Hæld vandet fra, rør en smørklat ud i de varme blomkålsbuketter – den smelter på et splitsekund. Hæld blomkålen over i et ovnfast fad, bland med osten, drys med rasp og gratiner under grillen i ovnen, til overfladen bliver gylden. Hold øje, så den ikke bliver for gylden – nærmest sådan sortgylden.

Billede1

Man kan spise retten som tilbehør, som vi gjorde – eller den kan være hovedret med lidt godt brød til og måske en salat, hvis man er i grønt humør.

Virkelig værd at prøve.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

One thought on “Blomkålsfad med ost og sprødt låg”

Der er lukket for kommentarer.