Forret med grønne asparges, rejer og hjertesalat

En enkel forret. Hurtig at anrette og fyldt med forår. Asparges, rejer, sprød, grøn salat og en lækker, blød dressing.

Selve anretningen er der ingen hokus pokus i. Kom asparges i kogende, let saltet vand og lad dem koge i tre minutter. Hæld vandet fra og hæld iskoldt vand over. Det bevarer sprødheden.

Tø rejerne op og lad dem dryppe af. Læg to blade hjertesalat på hver tallerken og anbring asparges, rejer og en klat dressing ovenpå. Pynt med et par små tomater.

Til dressingen skal man bruge:
2 spsk cremefraiche 5%
2 spsk mayonnaise (jeg bruger Hellmanns)
2 tsk ketchup
2 tsk citronsaft
1/2 fed presset hvidløg
Et lille nip salt og 1/4 tsk chilisovs (i stedet for peber)

Rør det hele sammen og lad det trække en halv times tid. Brug kun lidt af dressingen, når du arrangerer forretten – men server resten til. Portionen er til fire forretter – gang bare op, hvis du skal bruge mere.

Den dressing er god til rejer og skaldyr i det hele taget, så skriv den på  huskelisten, hvis den ikke allerede står der.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Forret med grønne asparges, rejer og hjertesalat”

  1. Mums så lækkert. Den er lige til idag, for her skinner solen, og den mad passer lige til en solskins lørdags frokost 😉
    Rigtig god weekend.

    Knus Lone

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: