Sprøde småkager med valnødder

Der er én ting, der mangler i vores have. Et stort gammelt valnøddetræ. Hvis vi havde haft et, ville jeg lave valnøddesnaps – og drikke alt for meget af den – og jeg ville bage småkager med valnødder rigtig, rigtig tit – og spise alt for mange af dem også. Så måske er det ok, at vi ikke har et valnøddetræ?

Valnøddernes blanding af bittert og sødt er uimodståelig. Også i småkager.

Billede2

Man skal bruge:
75 g blødt smør
75 g rørsukker
50 g muscovadosukker
1 æg
150 g hvedemel
1 tsk vanillesukker
½ tsk bagepulver
½ tsk fint salt
100 g grofthakkede valnødder

Rør smør og sukker sammen og tilsæt ægget. Bland de tørre ingredienser og rør dem i. Rør til sidst valnødderne i.

Læg dejen på bagepladen med to teskeer. Småkagerne skal bages i 8-10 minutter på 180 grader. Kig lidt til dem – skiftet fra lækkert lysebrun til sort og uspliselig sker på et øjeblik.

Flyt kagerne fra bagepladen og over på en rist, lad dem køle helt af, før de bliver puttet i en dåse – hvis de da ikke skal spises med det samme.

Billede1

Hvis småkagerne bliver bløde, inden du får dem spist, så fortvivl ikke. Sæt ovnen på 150 grader og varmluft og pust dem i ovnen i en 5-7 minutter. Så bliver de sprøde igen. Det er i øvrigt et kneb, der gælder for alle småkager – og knækbrød.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Sprøde småkager med valnødder”

 1. Karen, kan du ikke leje en bette maver ralik af en kat, der kan møve sig ind til dem OG slæbe dem med ud 🙂

  Like

 2. Plant ét i haven – så vil du i mange år kun kunne drikke og spise ‘et bette kun’ – det er ikke så farligt 🙂 Bladene skulle kunne holde møl ude af skuffer og skabe!

  Like

  1. Jo, mon ikke der kan findes en plads et sted. Alt, der kan holde møl ude, er godt. Nu mangler jeg bare noget, der kan holde mus ude fra etageadskillelsen i den gamle stald – og sig ikke Puma, for han kan ikke komme ind til dem.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: