Årets bedste billeder og opskrifter i 2017 – 2. del

Jeg forsætter, hvor jeg slap i går. Midt om sommeren. Med juli. Hvem har ikke brug for at se på sommerbilleder i det her grå og kolde vejr?

I juli tog jeg mange billeder, jeg er rigtig glad for. Ikke mindst alle dem fra de botaniske haver i Italien. Men alligevel foretrækker jeg nu billedet af Puma, der leger i den løse jord med nysået græs langs den nye stenkant på bedene i blomsterhaven. Ikke for skarphed – men for liv og bevægelse.

Julis bedste opskrift var opskriften på den krydrede cantaloupesalat. Frisk, sød og syrlig på én gang med et pift af chili og rødløg.

August – hvor sommeren er fuldmoden. Igen er det svært at vælge, men mon ikke det bedste billede var dette?

Solsikker i højbedene, pavillonen og udsigt over markerne. Det er da sommer…

Den bedste opskrift i august var den friske rejesalat serveret i vandbakkelser. Den kan man nu spise hele året, tror jeg.

September. Morgentåge og lange dugstriber og i år en overdådig mængde roser.

Den bedste opskrift var helt klart den lækre blommekage. Mørdejsbund, blommefyld og crumble på toppen.

Oktober. Nu begynder bladene at blive gule.

Den bedste opskrift fra oktober er opskriften på tærte med bund af revne kartofler. Hurtig, billig og med færre kalorier – og så smager det rigtig godt.

November – den næstsidste måned af året.

Billedet er fra vores besøg i Fru Pedersens Have, hvor lysene skabte de mest forunderlige stemninger i drivhuse, havehuse og rundt omkring i bedene.

Den bedste novemberopskrift var opskriften på den superlækre salat af rød spidskål med saltmandler og granatæble.

Og så nåede vi frem til december. Det var næsten i går…

Bedste opskrift var sikkert opskriften på and. Den blev læst 4.000 gange juleaften. Jeg håber godt nok, at alle de menneskers and blev vellykket. Det forpligter jo lidt. Men… den opskrift er ikke ny, så det bliver opskriften på den krydrede og lidt eksotiske salat med rosenkål, der bliver decembers opskrift.

Det bedste billede? Det er svært at vælge mellem kalenderlys, adventskranse og dekorationer, men mon ikke pavillonen med julelys og morgenblå sne alligevel vinder?

Vi er ved vejs ende, og nu kan vi vinke farvel til det år og rigtigt begynde at bruge løs af det nye.

Rigtig god torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Årets bedste billeder og opskrifter i 2017 – 2. del”

 1. Idag var det sjovt nok madopskrifterne jeg faldt på halen over. Manden og jeg havde lige bestemt at vi skulle få brugt nogle rejer til en rejesalat imorgen… og vupti… havde du rejesalat på programmet. Videre ned til blommecrumpletærten. Mums… jeg har da blommer i fryseren! Og som rosinen i pølseenden kom rosenkålssalaten, som kommer på menuer en af dagene. Du har en kraftig indflydelse på vores madindtag… 🙂 🙂 🙂

  Like

  1. Man skal jo spise, og så kan det ligeså godt være noget lækkert, man spiser. Og hvis det passer, at man bliver, hvad man spiser? Så vil jeg hellere være en lækker kage, end en blegselleri 🙂
   Hvis du har mange blommer i fryseren, skulle du også lave dig en portion blommechutney. Den har jeg glæde af på madpakken om en lille times tid 🙂

   Like

 2. Hvor gammel er Stuetigeren??
  Vi har desværre ingen Held med Roser, så dem har vi valgt fra I Kolonojseren
  Heller ikke i Haven ved Boligen trives de, det skyldes nok at 80%af Haven er Entreprenør muld

  Like

   1. Svigermors Lille Millemis fyldte atten første Januar
    I vores Familie bliver Stuetigerne tudse gamle Holger og Olga blev 19

    Like

 3. Kære Karen
  Dejlig kavalkade igen i dag 🙂
  Puma er da bare lige i legehumør den dag 🙂
  Skønne billeder du viser. Rosen er særligt flot set og skudt, synes jeg, fordi resten er gråt.
  Og så blev jeg lige mindet om din kartoffeltærte. Det er længe siden, vi har fået den, så dagens menu er reddet.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Ja, det var han. Han er desværre faldet meget af på den, og vi går og tæller på knapper, hvornår det skal være. Det er så trist, når man skal af med dyr, man har haft i så mange år. Men det er nok ondt at trække det meget mere ud…
   Den rose er en rigtig overlever. Den har stået i samme potte i den forblæste indkørsel i snart fem år, og den trives. Forunderligt.
   Velbekomme!
   Kh, Karen

   Like

   1. Uh ha ja, det er en af de værste beslutninger. Men hvis det kommer så langt, at de ikke har det godt, så er det en lille smule lettere. Man vil jo så gerne gøre det bedste.

    Like

Der er lukket for kommentarer.