Tærte med squash og chorizo på kartoffelbund

På vejen hjem fra skoven i søndags kom vi forbi squashbedet, hvor der var to små squash klar til plukning. Egentlig ganske godt for slutningen af oktober.

De blev brugt i en lidt anderledes tærte med revne kartofler som bund og fyld af chorizo og squash. Kartoflerne bliver til en rigtig god bund.

Fast og let at skære. Den er hurtigere at lave end en tærte med mørdejsbund, for kartoflerne har ikke brug for at hvile en time i køleskabet, som mørdejen har det.

Du skal bruge:
2 bagekartofler
2-3 små chorizopølser (jeg brugte nogle fra Bilka – de der Princip)
1 mellemstor squash – eller to ret små
10 Cherrytomater
30 g fintrevet parmesan/grana
5 æg
5 spsk creme fraiche (du bestemmer hvilken procent)
Salt og peber

Riv bagekartoflerne groft, skyl dem grundigt og vrid vandet af i et rent viskestykke (ligesom man gør ved squashen til squashdellerne). Pres kartoflerne ud i en godt smurt tærteform. Drys osten over.

Skær pølserne i skiver. Fjern kernerne fra squashen og skær resten i tern. Steg det sammen en 10 minutters tid på panden.

Fordel fyldet på tærtebunden.

Pisk æg og cremefraiche godt sammen med lidt salt og peber og hæld æggemassen over fyldet i tærtebunden. Fordel cherrytomaterne på toppen og sæt tærten i ovnen.

Bag den på 180 grader i cirka tre kvarter.

Du kan selvfølgelig variere fyldet, som du vil. Laks og spinat, bacon og løg etc. Bare husk, at kartoffelbunden smager ikke af det helt store i sig selv, så lidt krydret fyld gør godt.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Tærte med squash og chorizo på kartoffelbund”

  1. Den vil jeg prøve i dag. Vi har netop høstet de sidste squash fra de slatne planter. Det må blive en tærte med squashfyld og en med porefyld.

    Like

  2. Lyder rigtigt lækkert, den skal prøves. HUSK at drysse osten over inden tærten sættes i ovnen 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.