Hvid romantik og hvide damer

I kælderen stod der to kagedåser, jeg har brugt som ‘reservedåser’. De var fra færdigkøbte småkager, og de var alt andet end kønne. Nu er de kommet til ære og værdighed efter en omgang kalkmaling og decoupage.

billede6

Motivet på låget er fra papirservietter, og dåserne ligner nu noget raffineret og næsten antikt i stedet for bare gammelt. For at dåserne skal kunne tåle forsigtig vask, brugte jeg lak i stedet for voks til efterbehandlingen.

billede10

Jeg holder meget af den hvide, romantiske stil. Hvidt giver lys, og her i senvinteren kan man bruge alt det lys, man kan få. Ikke mindst, når sneen smelter og efterlader alt derude i mudret gråt og brunt.

Og her er det, vi kommer til det med overskriftens hvide damer. Ikke hvide damer, der spøger på en ødeliggende, vindomsust herregård, men to skønne og kreative kvinder, der begge er ret farverige personer – og som altså udtrykker deres kreativitet i primært hvidt. Hos begge er der masser af gør-det-selv projekter til inspiration.

Lone Hall med bloggen Frk. Hall og Charlotte Neve Grün med bloggen Hos Villa Fryd er eksperter i det gennemførte, hvide look, og det ser noget så vindunderligt ud hos dem begge to. Fint, let, lyst og romantisk.

Her et glimt fra Lones gæsteværelse.

frk-hall-1

Og et fra køkkenet.

frk-hall-2

Her er et glimt fra Charlottes køkken – saltkværnen er et af de mange gør-det-selv projekter med en god vejledning.

villa-fryd-3

Et kig fra Charlottes badeværelse.

villa-fryd-1

Rendyrket romantik, ikke? Er du til det hvide look i stort eller småt, er de to hvide damer bestemt et besøg værd. Der er som sagt masser af inspiration til ting, man selv kan lave. Også selvom man ikke har tænkt sig et helt hvidt hjem.

Sådan er det hos os. Den hvide stil bliver aldrig den bærende i vores hjem. Ligegyldigt hvor glad jeg er for hvid romantik, elsker jeg varme farver – ja, farver i det hele taget. Med årstidernes skiften, skifter jeg ud i farverne på blomster, lys, puder og tæpper og glæder mig over hvert skift.

billede5

Men hvidt skal der også til hele året, for hvidt giver ro til øjnene – og som sagt giver det tiltrængt lys her i den nu så gråbrune senvinter.

God Fredag.

Save

Save

Save

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

15 kommentarer til “Hvid romantik og hvide damer”

 1. Tusind tak for det flotte indlæg., hvor både Lone og jeg er nævnt. Hvor er det stort af dig.
  Så smukke ord og en ny titel. Elsker titler…….. og indgår der hvid i dem så er lykken gjort.
  Fantastisk smuk kagedåse. Tror bestem jeg skal have bud med når Frk. Hall skal på tur efter servietter:)
  Jo da vi er både gift og har masser af børn og hunde. Vi elsker familie livet og alt hvad det indebærer og vores mænd er rigtige mænd. Det kræver nemlig maskuline mænd at bo i en hvid verden. Nogle som har fundet deres mandighed. Så vi er nogle af de heldigste hvide kvinder i verden. Eller dem findes der heldigvis en hel del af:))))))))

  Fantastisk smuk weekend til jer
  og endnu engang tusind tak

  Charlotte

  Like

  1. Selv tak, Charlotte. Ja , og godt brølt. Der tog Elsebeth så grueligt fejl 😃 Man skal passe på her i verden, for den er bare ikke spor stereotyp, og mænd kan sagtens holde af andet end mørke Chesterfield sofaer, våbenskabe og jagttrofæer 😂

   Like

   1. @ Charlotte – Nu var det ikke den hvide farve, jeg tror, mange mænd er bange for – det var snarere den halve time de skulle bruge på at få ‘tæppet af og fundet andre steder at lægge alle tingene’, der ville skræmme dem til at flytte på hotel. Jeg har hørt mere end én gang “Når jeg er alene hjemme, så kyler jeg altså alle de puder og tæpper ned på gulvet. Det er jo et helt arbejde at komme i seng!”

    Like

 2. Hej Karen!
  Din dåse er absolut blevet flot, og jeres stue er så hyggelig.
  Jeg er vild med at kigge med hos de hvide damer, og inspireres selv stort af dem(på min egen måde), og syntes de bor så ufatteligt SMUKT. Jeg labber skønheden i deres billeder i mig:-P
  Meennn jeg elsker også at bo med flere farver, og er netop kommet ud af de værste dybe farvede og hvide malerdampe for en stund(dage).
  I øvrigt står den på afprøvning af din oliven tapenade, den lyder så lækker og nem at gå til, tak for opskrift.
  Knus og hilsner med ønsket om en god weekend fra Anette

  PS der bliver desværre ingen kursus her i foråret, har en øm slidegigt i tommel ledet, syntes lige du måtte vide…

  Like

 3. Hej Karen!
  Din dåse er absolut blevet flot, og jeres stue er så hyggelig.
  Jeg er vild med at kigge med hos de hvide damer, og inspireres selv stort af dem(på min egen måde), og syntes de bor så ufatteligt SMUKT. Jeg labber skønheden i deres billeder i mig:-P
  Meennn jeg elsker også at bo med flere farver, og er netop kommet ud af de værste dybe farvede og hvide malerdampe for en stund(dage).
  I øvrigt står den på afprøvning af din oliven tapenade, den lyder så lækker og nem at gå til, tak for opskrift.
  Knus og hilsner med ønsket om en god weekend fra Anette

  PS der bliver desværre ingen kursus her i foråret, har en øm slidegigt i tommel ledet, syntes lige du måtte vide…

  Like

  1. Åh hvor er det træls med slidgigt. Jeg har selv en del af det i højre hånds tomme- og pegefinger, så jeg kender det. Slidgigt er også grunden til, at vi nu kun har sommerkøer.
   Jeg glæder mig til at se, hvad du har malet – der var noget om et solskinsgult køkken? Billeder på bloggen!!!
   Knus, Karen

   Like

 4. Karen, du er en varm og meget kreativ kvinde. Sikke et hyggeligt og rart hjem, du og bondenmanden har – der kan alle føle sig godt tilpas, kvinder OG mænd. Jeg har på fornemmelsen, at de to kvinder bor alene. Jeg ved i hvert fald godt, hvad min lillebror og mandlige venner ville udbryde, hvis mit gæsteværelse pludseligt så sådan ud, og de ville skynde sig at køre ind til byen og finde et hotelværelse. Men sådan er vi jo så forskellige – vi kvinder og mænd …

  Like

  1. Det var sødt sagt om mig og vores stue, Elsebeth 🙂 Men du tager fejl med hensyn til de hvide damer. Begge er gift med mænd, der elsker både dem og deres hvide universer. Du må opdrage dine mandlige familiemedlemmer noget bedre 😉

   Like

 5. Hvor er kagedåsen blevet fin og yndig, tænk hvad man kan med maling og lidt snilde.
  Hyggeligt og dejligt ser der ud i jeres stue. Jeg er også glad for hvidt, men elsker som dig farver og flytter gerne rundt på dem i løbet af året.
  De 2 hvide damer kender jeg jo for deres meget inspirende ideer, og flotte fotos.

  Rigtig god weekend.

  Kærlig hilsen Anette

  Like

  1. Der er så dejligt hos jer, Anette. Du inspirerer også mig, og jeg overvejer meget at male et eller andet, hver gang jeg ser, at du har gjort det. Lige nu er det B&B’en – med Skalcem 100, hvor væggene kan tåle det 🙂
   Kærlig hilsen, Karen

   Like

 6. Kære Karen
  Hvor er den dåse blevet smuk. Det er virkelig et skønt motiv, og hvor har du fundet de servietter ?
  Din stue ser så hyggelig og indbydende ud. Jeg er især vild med det smukke billede du har hængende. Det lyser af sommer og glæde. Servanten er også rigtig flot, og den har stadig sin fine bagbeklædning på. Den servante jeg har, er bagbeklædningen taget af, øv osse
  Tusinde tak for din fine fortælling om “de hvide damer” ❤
  Jeg bliver helt varm i kunderne af de rosende ord.

  Jeg vil ønske dig en skønherlig dag, og en dejlig vinterferie hvis du har det?
  Knus Lone

  Like

  1. Kære Lone,
   Servietterne er fra Bonderosen. Du mødte Susanne – Bonderosen selv – hos Anette. Hun sender 🙂
   Servanten stammer fra min mormor, og jeg er så glad for den. Den er af mahogni, men er blevet sandblæst og har fået linolie.
   Billedet er af Bodil Petersen – du ved hende fra Fuglsig, hvis børn har galleri i Lønstrup? Jeg elsker hendes blomsterbilleder.
   Knus, Karen

   Like

   1. Åhhh jamen Lønstrup er jo kun 15 min herfra hvor vi bor 😜👍🏻
    Må da vist også lige have bestilt de skønne servietter hjem
    Og tak for svar 💕
    God aften knus Lone

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: