Julefrokosten – mine fem bedste opskrifter

Julefrokosten er egentlig et endnu større stykke arbejde end julemiddagen. Især, hvis det skal være ‘med det hele’, og man selv skal lave ‘det hele’. De fleste jeg kender laver selv noget, og så har andre noget med – og man kan jo også købe sig til en del. Skal du have en ret med til en julefrokost, kan du jo kigge på dem, jeg er allermest glad for selv.

Mine fem yndlingsopskrifter til julefrokosten (og andre festlige vinterfrokoster) er dem her:

Stegte sild. Stegte sild i eddike. Lav dem et par dage før, de skal spises, så de har haft tid til at trække smag fra den gode og krydrede lage.

Hjemmelavet karrysalat til de hvide sild. Det er lige før, jeg kan springe silden over og nøjes med karrysalaten…

billede7

Fiskefilet med remoulade er også en yndling, men den er der ingen grund til at komme med en opskrift til – andet end at sige, at de færdigpanerede, man kan købe, smager som paneret karklud, så lav dine egne. Bare pres fileterne ned i raspen og lad dem ligge en 10 minutters tid, før du steger dem. Raspen sætter sig, og de bliver de fine. Helt uden æg og mel.

Frikadeller og den lækre, lyserøde salat med æbler, selleri og rødbede. Den frisker op, har sødme, syrlighed og knas. Og så er den så køn at se på.

Billede1

Har man anderester fra juleaften, kan man lave en lækker engelsk inspireret andepostej – det er så det mere utraditionelle indslag – som i Disneys juleshow må der gerne være en årets overraskelse.

Billede3

Nu vil jeg tage til julefrokost på arbejdet og ønske dig en

Rigtig dejlig torsdag – den sidste før juleaften.

Save

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Julefrokosten – mine fem bedste opskrifter”

 1. Hej Karen!
  Og jeg kommer dumpene fordi jeg vil ønske dig og dine kære en rigtig god jul:-))))
  Juleknus fra Anette

  PS Også fik jeg en mail fra word press om at du læser med på min word press blog, jeg bruger den ikke, og man kan ikke opsige/nedlægge den igen. Men det var sjovt at se de billeder, jeg havde lykkeligt glemt alt;-)

  Like

  1. Tak i lige måde, Anette. I må også have en dejlig jul.
   Og mht wordpress bloggen, så faldt jeg over den, og syntes lige du skulle have en WordPress follower – bare for sjov.
   Juleknus og mange hilsener – også fra Per.

   Like

 2. god ide med resten af anden
  den friske salat har man helt klart brug for
  en af mine julefavoriter er grønnesilde… delvis hjemmelavet almindelige maninerede sild + grønkål + noget dressing (kan ikke huske hvad der i den)

  Like

 3. Tak for opskrifter, jeg agter at stege and på lørdag formiddag efter din opskrift. I den forbindelse har jeg et spørgsmål, hvor længe skal kødet grilles bagefter, jeg er lidt bekymret for at få det hele svedet af.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeg plejer at pensle skindet med andefedt,før jeg griller. Og så holder jeg simpelthen øje med det. Det skal blive brunt og ikke sort 🙂 Og når man tager det ud, skal det lige stå og bruse af. Så er skindet sprødt.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: