Andepostej på engelsk vis

Måske gjorde du, ligesom jeg gjorde efter juleaften? Pillede det brugbare kød af andeskroget og frøs det ned sammen med de reelle stykker, der var levnet – og æblerne og sveskerne? Her er en god måde at bruge de rester på: en lækker indbagt postej med anderester, æbler og krydret svinekød.

Til dejen skal man bruge:
250 g hvedemel
1 drys salt
1 tsk bagepulver
125 g smør
1/2 dl mælk

Og et æg til pensling.

Start med at lave dejen. Bland mel, salt og bagepulver og smuldr smørret groft i det. Saml det hurtigt med mælken. Husk ikke at ælte for meget, dejen skal kun lige samles. ‘A light hand with pastry’. Læg dejen på køl i en times tid.

Til fyldet skal man bruge:
500 g hakket svinekød
Anderester uden skind – jeg havde lige omkring 200
Æblerne fra andefyldet – eller et madæble i tern
2 spsk hakket salvie
1 æg
En grydeskefuld mel (som til frikadeller)
1 groftrevet løg
Lidt mælk
Salt og peber

Skær andekødet i tern.

Rør en fast frikadellefars med revet løg, æg, mel og mælk – husk at krydre med salt og peber. Rør salvie, andekød og æbler i.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, læg den i en bageform og lad overskydende dej hænge ud over siderne.  Hæld fyldet i og pak den overskydende dej omkring fyldet med en åben bræmme på ca. 2 cm hele vejen på langs. Smør med æg.

Billede1

Bag postejen på 180 grader i en times tid og lad den køle helt af, før du spiser den. Den er endnu bedre helt kold dagen efter, hvor den også er let at skære pæne skiver af.

Spis postejen med salat til – for eksempel den skønne salat af rød spidskål, men persille, saltmandler og granatæblekerner.

Der er nok dem, der ville kalde det en ‘stop madspild’ opskrift. Det vil jeg ikke, for jeg ville under ingen omstændigheder have smidt anderesterne ud, og så er det snyd at kalde det ‘stop madspild’.

Har du ingen rester, men har lyst til at lave postejen alligevel, kan du steget et andebryst og skære det i tern. De kommer helt sikkert på tilbud her efter jul.

God femte juledag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: