Italiensk farsbrød som i Toscana – med bønnesalat

Et krydret farsbrød af oksekød med smag fra løg, hvidløg, skinke og grana ost, nærmest druknet i rødvin. Det er en efterligning af et farsbrød, vi fik i Italien sidste forår, og det kommer meget, meget tæt på originalen.

billede1

Man skal bruge:
500 g hakket oksekød
3 tynde skiver skinke – italiensk skinke er bedst, men brug det, du har
1 dl rasp
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk revet grana ost
1 æg
3 dl rødvin
Salt peber og rosmarin

Rør kødet med salt, peber og æg. Blend rasp med løg, hvidløg, skinke og ost og rør det i farsen. Det bliver en fast fars og dermed et fint, fast farsbrød.

Form et farsbrød i et ovnfast fad og stil fadet ind i ovnen på 225 grader i 10 minutter. Hæld rødvin ved og læg en rosmarinkvist eller to i fadet. Skru ned til 160 grader og lad farsbrødet bage videre i en halv times tid.

Hæld væden fra og jævn den til sovs med lidt Maizena udrørt i koldt vand. Smag til med salt, peber og måske et nip sukker.

Vi lavede en bønnesalat til – af bønner fra haven.

billede2

Gule og grønne kogte bønner, finthakket løg, hakkede, ristede mandler og lidt grana ost i flager skåret med kartoffelskrælleren.  Dressingen var ‘den sædvanlige’: 3 spsk æbleeddike, et nip sukker, et fed presset hvidløg, lidt salt og peber og 4-5 spsk olivenolie.

billede3

Bondemanden blev lidt bleg, da jeg hældte vin i fadet. Jamen, den skal hældes over farsbrødet, insisterede jeg. Det giver smag, og det skal bruges til sovsen.

Han rystede på hovedet og mente bestemt, at vinen kunne hældes over farsbrødet, når det var kommet ned i maven. Så for at være på den sikre side, gjorde vi begge dele.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Italiensk farsbrød som i Toscana – med bønnesalat”

  1. En god gerning kan ikke gøres for ofte.
    En slagtermester havde fået en ny svend, som skulle være specialist i at lave spegepølser. Han skulle lige prøves af, så mester sørgede for at købe de ønskede ingredienser, hvoraf én var cognac. Da mester smagte spegepølsen, sagde han “Den smager vel nok godt, men jeg synes nu ikke, jeg kan smage, at der er cognac i.” “Den var også til mig selv!”, svarede svenden!”

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: