Miniferie i Gråsten

Skal i da slet ikke nogen steder hen i jeres ferie? Mjah – det var ikke meningen, men skal man holde ferie og også slappe lidt af, er man næsten nødt til at tage væk fra alt det, der skal gøres derhjemme. Så vi drog sydpå med campingvognen. Sydpå til Sønderjylland og Gråsten, hvor der ligger den skønneste campingplads. Lærkelunden hedder den.

Pladsen ligger helt ned til Flensborg Fjord, og vi havde en plads næsten med fødderne i vandkanten.

billede3

Udsigten fra forteltet set over et køligt glas hvidvin en eftermiddag…

billede2

Dagene fløj af sted. Vi har slappet af. Læst bøger og nydt udsigten. Gået ture på Gendarmstien,

billede9

Besøgt Gråsten Slotshave (mere om den i et andet indlæg senere), besøgt Dybbøl Mølle, der absolut ikke maler ad h…. til (også mere om det senere – et besøg på Dybbøl Mølle sætter nogle tanker i gang…)

billede14

Vi har nydt det gode vejr og den smukke natur,

billede10

fodret ællinger, der kom op til vognen og bankede på…

billede7

og spist is.

billede13

Sådan en tur sydpå kan vi bestemt godt anbefale. Når vejret arter sig så smukt som nu, er ferie i Danmark helt og aldeles vidunderlig. Det ville faktisk være synd at tage et hvilket som helst andet sted hen.

billede15

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Miniferie i Gråsten”

 1. Åh, det ser skønt ud! Velkommen hjem igen 🙂 Jeg sidder og tænker på dengang min skoleklasse solgte så mange Dybbølmærker at vi vandt en tur til Slesvig. Det var ret spændende!

  God weekend! Kh Nana

  Like

  1. Slesvig og grænseområdet er ret spændende. En god kur mod tidens historieløshed. Vi mødte en københavnsk skoleklasse dernede – det har de godt af, selvom de mest gik op i at købe is i Dybbøl Mølles kiosk og drille hinanden 🙂
   Kh, Karen

   Like

 2. Ja, der er godt, hernede! Ingen her i Sottrup har kunnet forstå, at jeg altid kører over Nybøl, når jeg skal til Sønderborg. Men er der noget smukkere end at se vand det ene sted på turen efter det andet for så at køre op på Dybbøl Banke og se Sønderborg folde sig ud ved Alssund på vejen ned til byen. Her hører jeg til.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: