Solbærkage

I går bagte jeg en solbærkage – en saftig og sød kage sprængfyldt med fuldmodne solbær.

Den kan laves med frosne bær, og den kan laves med samme mængde friske bær i solbærsæsonen. Den er rørt sammen på et splitsekund og bærrene kan bare puttes frosne i dejen, hvis dine bær kommer direkte fra fryseren.

Det er endnu en variation af den gamle kending med det skønne navn: Kagen for den travle husmor.

Man skal bruge:
150 g mel
150 g sukker
1,5 tsk bagepulver
50 g kokosmel
150 g smeltet smør
2 æg
200 g frosne solbær (eller friske i sæsonen)

Bland først de tørre ingredienser. Smelt smørret og rør det sammen med de tørre ingredienser. Rør æggene i. Bland solbærrene i. Hæld dejen over i en smurt form og drys med lidt sukker på toppen, så kagen får sprød skorpe. Bag den i cirka 3 kvarter på 180 grader.

Saftig, sød, frisk og sprød. Hvad mere kan man ønske sig af en kage?

Vi har 10 store solbærbuske, som giver omkring halvandet kilo hver. Det er mange solbær, og selvom vi får hjælp til at aftage – og plukke – de mange bær, har vi alligevel altid omkring 10 kilo solbær i fryseren, når plukkesæsonen er overstået. Herligt. Der kan smovses i solbær lige til næste høst.

Saft, syltetøj, kager, muffins, snaps, eddike – der er mange gode ting at bruge solbær til, og bliver man lidt træt i ryggen, når man plukker og plukker, er det da bare det, man skal tænke på.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

15 kommentarer til “Solbærkage”

 1. Super lækker kage! Det er en vildt lækker blog du har. Vi står også med en masse solbær som vi skal bruge – nogen af dem har vi valgt at fryse ned til smoothies, andre til kager. Den her opskrift er et rigtig godt eksempel syntes jeg. God sommer 😉

  Like

 2. Tak begge to! Bøffen er i hus sammen med vandmelon og feta – som født himmerlænding har jeg altid nogle ordentlige kartofler – så det kommer ikke til at gå rent galt 🙂

  Like

 3. Ork Hansi, du minder mig om, at jeg har fødselsdag i morgen. Det havde jeg helt glemt. Måske jeg skulle benytte lejligheden at at forkæle mig selv lidt med en rigtig god bøf – Bourgognen har jeg, og solbærsorbet’en 🙂 Hvor er det dog godt, at Karen har den her blog!!!

  Like

   1. Tja Karen det mangler da bare,bare at skrive nogle svarer da kedeligt lidt Ping Pong gør det hele mere sjovt see you on saturday

    Like

  1. Hej Elsebeth.Så håber jeg at du få en rigtig god Dag i morgen med godt Vejr og at Bourgognen vil munde dig til den gode Bøf og Desserten. og ja hvad skulle vi gøre uden Karens Blog.så var vi måske mere på den end med på den 😎 Go Føsdesdesdag i Morgen

   Like

 4. Ja, naturligvis! De laver Danmarks bedste mælk, fløde og smør. Min søn hælder til deres biodynamiske minimælk/Gårdmælk. “Gud, at du vil give så meget for mælk”, bliver jeg sommetider tiltalt, når jeg provianterer. “Ja, men til gengæld har jeg ikke råd til at købe bæreposer!”, er mit svar.

  Like

  1. næ de vil heller bruge flere tusinde kroner p at reparere på en gamle skramlekasse af en Bil som burde havet været skiftet ud for a very longtime ago siden min ene Svoger mener at en Bourgogne til under 2oo kroner dutter ikke men at give det for en nej tak det gider han ikke jeg købte så en til 47o kr til min Fødselsdag sidste år for jeg snakker ikke om det men køber for at se om de er alle pengene værd og så god at jeg ville falde i svime over den var den nu ikke 😦

   Like

 5. Snak ikke om solbærsorbet, I to – jeg havde næsten glemt, at jeg har en god portion i fryseren; måske jeg skulle kigge lidt nærmere på den – det er sager 🙂 Mine sidste bær skal bruges på samme måde, eller måske gelé – eller hvad med en god gang solbærgrød. Hjemme hos min farmor og farfar vankede der ikke aftenkaffe, når der var bær i haven – nej nej, så man frugtgrød med noget ordentligt mælk til.

  Like

   1. yep Naturmælk eller Gårdmælk dem foretrækker vi tihvertifald også her iHuset Øllingegaard er nu heller ikke så tossie især deres Double Cream skal smages,synd at Osted Mejeri måtte dreje Nøglen om og at der ikke fandtes Investorer der vil sørge for at det kunne drives videre det var også rigtig gode Produkter de havde

    Like

 6. Yep Schwarze Johannisbeeren er nu lækre og du glemte en god Ting Solbærsorbet.det er en af mine yndings Sorbeter,jeg ææææææææælsker det og er der en Iskiosk de har det så er jeg solgt så må jeg bare have sådan en Iskage udelukkende med Solbærsorbet så er min Dag reddet 😀

  Like

  1. Solbærsorbet er den bedste sorbet, man kan få – det har du helt ret i. De er rigtig gode til at lave den i Frankrig – på ferie engang fik jeg solbærsorbet til dessert, hver gang lejligheden bød sig 🙂

   Like

   1. Du var dog enLykkens Pamsjulefis Solbærsorbet til desssert oh manner du må havet været i Paradis hver gang.på ønskesedlen hos mig står en ismaskine med Compressor,den med Blokkenen der skal i fryseren dutter ikke mere.belægningen påBlokkenen er ved at skalle af 😦 den har ellers været et Hit når Børnene skulle have slushice Cola eller Fofafand i og en ,to ,tre så var der slushice og medens man slåede mave efter middagen blev der sat en parfait over.Mumsfilibaba

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: