Sommerweekend

Har I lagt mærke til, at lyset har ændret sig? Fra forårets skarpe klarhed til et mere blødt sommerlys? Og har I rigtig set, hvor hvide skyerne er? Det er blevet sommer. Rigtig sommer.

Billede4

Det er varmt derude, og biernes flittige summen gør os andre dovne.

Billede5

Man får i hvert fald lyst til at dovne og bare sidde/ligge med sin bog og nyde solen og den summen, der stiger op fra blomsterbedene. Jeg tog sådan en time i går, og det er godt for sjælen.

Jeg tog også en time i går til at lege med beton. Den rare Bondemand har nemlig lavet plads til et bord inde i den gamle stald. Et tapetsererbord, hvor jeg kan stå med alt mit grej, og hvor tingene kan tørre i ro og fred uden direkte sol.

Billede2

I dag skal der gøres bod for de fritimer, jeg tog i går. Man kommer hurtigt bagud. B&B’en er fuld, og der skal bages hele tiden – også når det er varmt. Og der skal vaskes hele tiden. Og gøres rent. Opvaskemaskinen kører et par gange om dagen – kun tørretumbleren holder sommerfri.

Haven skriger på vand, og der skal bæres vandkander til de særligt nødlidende. Og til potterne. Der skal luges og gøres rent. Og laves mad – mere om en lækker steg i morgen, for nu går jeg ud i markbedet og vander de små nyplantede græskar- og squashplanter, før solen rigtigt begynder at bage.

Billede10

Måske der bliver tid til et kapitel eller to sidst på eftermiddagen – i flimmerskyggen? Hvis jeg skynder mig nok, så….

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Sommerweekend”

 1. Karen og hendes muldvarp er ikke dovne – de er i fuld gang. I Himmerland hed de muldhvalper i mine unge dage. Jeg har lært, at der er størst chance for fangst, hvis man sætter fælden i gangen mellem to skud. For tiden holder min sig i skindet – så her er vi lige dovne!

  Like

  1. Ham Hr. Muldvarp, som vi kalder ham, er hyperaktiv. Per sætter fælden mellem to skud i gangen – han er superdygtig til det. Men ham her, det asen, graver udenom fælden og laver nye gange. Og selvfølgelig inde i min blomsterhave, hvor man ikke kan bruge gas… Slemme Muldvarp.

   Like

 2. Multomegamuchmegetmangegange tak skalde fik du Fru Dalsgaard ogi ligemåde.Tak for de fine Billeder og jeg krydser sæææææææfoli Fingrene for at du kan nå et par Kapitler og nyde et par timer i Solen

  Like

  1. Jeg når det, Jette 🙂 Det gør jeg altid omend med lodder og trisser og god planlægning.. Ellers gik det jo ikke – så stod gæsterne der uden rene håndklæder og med noget så vederstyggeligt som købebrød til morgenmaden – det går ikke 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: