Rabarber til kager, tærter, muffins og cookies

Rabarberne vokser for alvor nu. Man kan se det dag for dag, og det er tid til en af forårets og forsommerens store glæder. Når rabarber først har fået etableret sig, kan man høste uanede mængder af dem. Heldigvis er der mange gode opskrifter med rabarber. Her kommer nogle af mine bedste opskrifter med rabarber:

Showstopperen er altid makronsnitterne med rabarber. De ikke bare smager godt, men de tager sig også godt ud. Fyldet er skærefast.

En klassisk kage med rabarber skal man også nå i sæsonen.

Muffins med rabarber kan fryses, og man kan altid lige tø et par stykker op, når lækkersulten melder sig. Praktisk og delsomt.

Rabarbertærten her vender jeg altid tilbage til. Den sprøde crumble, det skærefaste fyld – den både smager godt og tager sig godt ud. Den er super populær hos de fleste, og den er faktisk ret nem at lave.

Skal det være mere over i dessertafdelingen, er tærten her med blød og luftig vanillecreme, rabarberkompot og rabarbergele et godt bud. Den lette creme spiller perfekt op til rabarberne.

Man kan også lave cookies med rabarber – med rabarber og hvid chokolade. Der er smag af rabarber i hver en bid.

Vores rabarber er den gammeldags slags. Det er dem med de tykke stængler og kæmpestore blade. Så ud over kager bliver der også rigeligt til saft og gele (her sværger jeg til Tørsleffs Grønne Syltebog). Sådan et stykke ristet brød med rabarbergele… mums…

Vi bruger også rabarber sammen med kylling. Det klassiske er at servere grydestegt kylling med rabarberkompot, men prøv også at putte rabarberne i fadet sammen med kyllingen. Det er slet, slet ikke dumt.

God tirsdag.

PS: Rabarber indeholder oxalsyre. Det skal man ikke spise for meget af. Nogle synes derfor, syren i rabarber skal fjernes. Men nej, nej, nej. Det er jo netop syren, der giver det skønne modspil til sukkeret i kagerne, og rabarber uden syre er dødkedelige – og u-rabarberagtige. Så hvis du ikke ligefrem lever af rabarber, er der absolut ingen grund til at fjerne syren.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.