Cookies med rabarber og hvid chokolade

Endnu en opskrift med rabarber: Cookies med rabarber og hvid chokolade. De ser ikke specielle ud – ligner bare små cookies, men smagen er fantastisk, og de fik fem kokkehuer af prøvesmagerne til kaffen i går.

Der er ikke tradition for småkager med rabarber her til lands. Sikkert fordi vi mest bager småkager, der skal være sprøde hele vejen igennem, og det er svært at opnå med noget så vådt som rabarber. Cookies derimod, den engelsk/amerikanske udgave af småkager, skal være sprøde i kanten og lidt bløde/seje i midten. Sådan er de små cookies her, og rabarberne smages fint i hele kagen og giver et spændende, syrligt modspil til den søde dej med chokoladestykkerne.

Her får du opskriften.

Til ca. 50 små cookies skal du bruge:
250 g rabarber i små tern – brug gerne minihakkeren
1 spsk sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
75 g havregryn
75 g blødt smør
1 dl brunt rørsukker – jeg bruger den fra Lidl
1 æg
100 g hakket, hvid chokolade

Hak rabarberne i småstykker. Rabarber er lidt seje at skære, men skærer du dem i mindre stykker og hakker dem i minihakkeren, går det nemmere. Bland de hakkede rabarber med 1 spsk sukker i en skål og lad dem stå og trække, mens du laver dejen.

Bland mel, bagepulver, vanillesukker og havregryn.

Pisk smør og sukker luftigt. Pisk ægget i. Rør melblandingen i, tilsæt rabarberne med den væde, der er trukket ud, og chokoladen.

Sæt små klumper af dejen på en bageplade med bagepapir. 20 på hver plade. Jeg fik 50 små cookies ud af portionen. Bag dem – gerne to plader ad gangen – på 180 grader varmluft i 10-12 minutter, til kanten er lysebrun. Lad dem køle af.

Sådan. Nu er der det med rabarber, at de afgiver en masse væde. Dagen efter er dine cookies nok lidt blødere, end du kunne tænke dig.

Det klarer du ved at sætte dem ind i ovnen igen – 160 grader, varmluft, cirka 5 minutter. Når de er kølet af, er de perfekte igen. Sprød kant, sej midte. Og en skøn smag af rabarber i hver en bid.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: