Krydrede minifarsbrød i muffinform

Farsbrød er altid godt. Krydret farsbrød er endnu bedre. Farsen, der er inspireret af det traditionelle amerikanske meatloaf og krydret med løg og hvidløg, Worcestershire sauce, timian og et lille drys allehånde, er bagt i muffinformen.

Farsen kan selvfølgelig også bages som et almindeligt farsbrød, men det er da lidt sjovt at lege med faconen en gang imellem.

Man skal bruge:
500 g hakket oksekød
1 æg
1 groftrevet løg
2 fed finrevet hvidløg
1 dl rasp
1/2 dl ketchup
1 spsk Worcestershire sauce
1 spsk æbleeddike
1 tsk timian
1/2 tsk stødt allehånde
1 tsk salt og et godt drys peber

Bland alle ingredienserne i en skål – ælt dem godt sammen. Det er altså nemmest at bruge hænderne. Det gode ved det stykke værktøj er, at det virker og er nemt at vaske bagefter (og før…).

Fordel farsen i en 6 hullers muffinform, smør med et tyndt lag ketchup og bag dine farsmuffins på 200 grader i 20-25 minutter. Lad dem lige stå og samle sig lidt, når du tager dem ud af ovnen.

Coleslaw er godt tilbehør – sammen med en eller anden form for kartofler.

De krydrede kødmuffins smager rigtig godt varme, og rester er supergode kolde til frokost næste dag – eller til frokost i det grønne, når det altså bliver grønt derude og ikke hvidt af hagl og sne…

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Krydrede minifarsbrød i muffinform”

 1. God og hyggelig måde med de kød muffins
  De skal prøves
  Med ovn kartofler med harissa og
  Cofiterende hvidløg
  Hvidløg ( opskrift er i ottolenghi kogebog “ enkelt “ sode 142 nå du får bogen
  Vh Jytte

  Like

  1. Det lyder godt, Jytte 🙂 Der går nok en tid, før jeg får den, for jeg er nr. 19 i køen…
   Jeg har tit brugt muffinformen, hvis jeg lige vil give en god, gammel ret et lille spin. Jeg har lige hørt om en, der laver frikadeller på den måde, og hun kalder dem Muffedeller 🙂
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: