Cremet tortellinisuppe

Vintertid er suppetid, og her er opskriften på en rigtig weekendsuppe. Italiensk inspireret, cremet og med masser af fyld. Suppen kan nemt fungere som hovedret.

Det lækre fyld består af tortellini, grøntsager og farsen fra italienske pølser (salsicce, som jeg har fået at vide, de hedder i flertal). Server den med et drys parmesan og nybagt brød med sprød skorpe.

Suppen er ikke svær at lave, men du skal bruge en del forskellige ingredienser, der allesammen er med til at give lige den der italienske smag:
100 g italienske salsicci
En 2 cm bred skive selleri
1 løg

2-3 fed hvidløg
1 stor gulerod
1 tsk fennikelfrø
1 tsk oregano
1 tsk timian

1 spsk mel
1 dåse hakkede tomater
2 spsk tomatpasta
1,5 l bouillon eller suppe
1 dl fløde
1 pakke tortellini med fx ost

Parmesan eller Grana Padano til servering

Portionen giver ca. 5 fyldte skåle – lidt flere, hvis suppen serveres som en forret.

 • Start med at fjerne skindet fra pølserne og brun pølsefarsen i 5 minutter i en suppegryde. Bræk farsen i stykker med en røreske, ligesom man gør med hakkekød til kødsovs.
 • Gør selleri, gulerod og løg i stand og skær dem i små tern. Hak hvidløget fint.
 • Tilsæt grøntsagerne og lad dem stege med sammen med pølsefarsen, til løgene er klare. Du behøver næppe tilsætte fedstof til at stege i, for der er smeltet en del fra pølsefarsen nu.
 • Tilsæt krydderierne: fennikel, timian og oregano.
 • Drys 1 spsk mel ud over grøntsagerne, rør rundt og tilsæt et par dl suppe lidt efter lidt – altså en opbagning. Bliv ved med at tilsætte suppe og og bliv ved med at røre/piske, til blandingen er uden melklumper og flydende.
 • Tilsæt resten af suppen, tomater og tomatpasta.
 • Lad det hele koge et kvarters tid, tilsæt fløden og bring suppen i kog igen.
 • Smag til med salt og peber – og måske lidt mere tomatpasta.
 • Tilsæt tortellini og kog dem i suppen i den tid, der står på pakken. Du kan altid fiske en op og smage, om den er ved at være klar. Stivelsen fra pastaen jævner suppen lidt mere, så den bliver cremet og lækker.

Suppen kan tilsættes frisk spinat. Det smager godt, og ser godt ud, men da man ikke normalt må varme retter med spinat, skal du være sikker på, der bliver spist op samme dag.

Server med et drys parmesan og med nybagt brød. Vi fik flutes til, bagt efter denne opskrift – min ‘go-to’ opskrift til alt brød med sprød, sprød skorpe.

De italienske pølser kan man købe i Bilka og sikkert også i Føtex. De har dem også i butikker med specialiteter fra Italien – og i Inco.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Cremet tortellinisuppe”

 1. Den ser spændende ud. Suppe er så godt.
  En variant, jeg ofte bruger for at jævne suppe, en gryderet el lign er røde linser. De koger ud på 20 min og er sundere end at bruge hvedemel. Man lærer snart, hvor mange der skal bruges. Et par spsk eller 3 til din opskrift vil jeg tro.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: