Farverig efterårsmad med rosenkål, kylling og tranebær

Efter nogle dage med rent pynteri ved jeg, der er mange, der spørger sig selv, om der da ikke snart kommer noget mad. Det gør der i dag: en mildt krydret ret med masser af smag. Tranebær, rosenkål og gulerødder giver både farve og smag til kyllingen, og baconstykkerne skader bestemt heller ikke.

Til 4 personer skal du bruge:
1 pk bacon skåret i tern (140-150 g rå vægt)
2 kyllingebryster
300 g rosenkål
2 store gulerødder
1 løg
1 håndfuld tørrede tranebær
50 g friskost (Philadelphia f.eks.)
1-2 duske timian
Vand, salt og peber

Skær bacon i tern og steg ternene sprøde på en pande. Mens det steger, kan du pille rosenkål og skære dem i halve, skrælle gulerødderne og skære dem i tern, pille og hakke løget og skære kyllingebrysterne i tern.

Steg løgene klare i ca. 1 spsk af det afsmeltede baconfedt, tilsæt kyllingestykkerne og lad dem skifte farve, og tilsæt så gulerødder og rosenkål og timiandusken. Lad det hele stege lidt sammen og hæld så 2,5 dl vand over. Bring det i kog og tilsæt osten. Lad det simre en fem minutters tid, før du tilsætter tranebærrene og lader dem koge med et minut eller to. Hold øje – er det ved at koge tørt, skal du tilsætte lidt mere vand. Smag til med salt og peber.

Fisk timiandusken op igen – bladene er faldet af den nu. Og så er maden færdig.

Vi fik ovnkartofler og en rest søde kartofler til. Dejlig kulørt mad på en mørk novemberaften.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Farverig efterårsmad med rosenkål, kylling og tranebær”

  1. Det lyder som en ret, der skal prøves. Jeg har længe godt kunnet tænke mig at lave noget med rosenkål, men både min kære husbond og jeg kan huske udkogte og bitre rosenkål fra vi var børn 🤔. Men her er der gode ting i retten 😊.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: