Nu må det være på tide med nogle julestjerner

Sidste år i november var jeg med til et stort event på Fyn, hvor vi besøgte flere julestjernegartnere og et enkelt sted, hvor de udvikler nye stjerner. Det var smukt at se og også meget spændende at høre om.

Frokostbordet midt i et hav af julestjerner

I år er jeg pludselig blevet klar over, at det er midt i november, og jeg har ikke en eneste julestjerne i huset endnu. Heller ikke de kønne, efterårsfarvede, der ellers – sammen med de hvide – er dem, jeg holder allermest af.

Jeg tror ikke, der findes kønnere stjener end dem her…

Det må der rådes bod på. I hvert fald vil jeg gerne have nogle af de små. De er så fine i den store træskål. Det er den, der skåret ud af roden på et teaktræ, en ‘undgå teak-spild’ skål.

En nem adventsdekoration med hvide stjerner og grønt

Hvide blomster er et must i stuen i de mørke måneder, hvor de kan lyse mod de sorte, sorte ruder, og julestjerner holder så dejligt længe.

Den store, cremehvide julestjerne fra Graff i 2020. Den kom i blomst igen sidste år…

Hvis du går med nogle af de samme tanker, kan du måske have gavn af at læse om, hvordan man passer en julestjerne. Det er så ærgerligt at komme hjem med den, fuld af forventning, og så se den falde sammen og drysse i løbet af kort tid. Med den rigtige pleje kan den holde sig pæn i flere måneder.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: