Genbrugsguld – eller rettere: tin

Af og til kan man være rigtig heldig, når man smutter forbi Kirkens Korshær. Det gør jeg tit, hvis jeg er ude og handle lørdag formiddag, og i dag var der virkelig gevinst.

To fine tinstager. Til en 10’er pr. stk.

Okay – jeg ved ikke, om det er rigtig tin. Man skal jo være forsigtig med at tro, man har fundet en skat. Tænk bare på Mormors guldskål. Men det ligner tin, og det er tungt som tin. De to stager passer lige præcis til den lille opstilling, jeg har lavet på spisebordet. Et absolut kunstigt tinfad, en dekoration i en mindst lige så kunstig zinkskål og blomster i grønt og hvidt. Gråt, grønt og hvidt. Vinterfarver. Kølige og meget elegante.

En hvid, fyldt primula,

hvide perlehyacinter

og hvide hyacinter, der nu er sprunget ud og drejer sig til alle sider. Her dufter dejligt af hyacinter.

Jeg har sat mig med den bærbare ved spisebordet, så jeg kan nyde synet og duften.

Udenfor skifter sludbyger med kold sol, men herinde er der godt. Træernes grene bliver rusket af vinden derude, og de kaster dansende skygger på væggene. Lørdag eftermiddag. Tid til at nyde at være til.

Den sidste uge har været lidt som en døs. Træt, kold, travl. Men med et par timers ekstra søvn og en hel lørdag til hygge og småprojekter, liver sjælen op igen. Og når man så på en lille omvej fra Netto finder guld – altså tin – hvad kan man så klage over?

Rigtig god lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Genbrugsguld – eller rettere: tin”

 1. Ak ja – havde jeg bare gemt de gamle tinstager og -krus. Det ser vældig fint ud sammen med hvide blomster.
  Jeg håber, du nyder en rolig og tiltrængt weekend.
  Kh Lisbeth

  Like

 2. Det var sør´me et godt fund 😍 Jeg oser også altid rundt i enhver genbrugs, når jeg finder på min vej 👍

  Like

   1. Sikke et udvalg 👏👏 Her på Sjælland nær København, er der langt mellem de gode fund. Måske en sommertur rundt i dejlige Jylland skulle overvejes 🤔 ☺️☺️

    Like

   2. Det lyder som en god ide 🙂 Jeg kan huske, at da jeg boede i København, tog jeg tit ud til Frelsens Hær på Amager. Lige ved politistationen og Hørhuskollegiet. Der var en hel kælder fuld af gode ting. Men jeg ved ikke, om den er der endnu…

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: