Tid til udendørs pynt

Nu må det være tid. Tid til at starte på at pynte lidt derude. Stedsegrønt, kogler, lys, husløg…

Der er endnu mange trillebøre fyldt med blade, der skal køres ud på marken, men man har vel lov til at skulke lidt og starte med at pynte op i drivhuset? Vi går forbi der mange gange om dagen, og det er så trist der helt uden pynt.

Derfor startede jeg i går. Og ikke en eneste trillebør blev der tid til. Til gengæld blev krukkerne fyldt med kristtorn, cypres, mos og ene.

Se DET er opmuntrende, og man tænker ikke helt så meget på Sisyfos, der knokler stenen op af bjerget for bare at se den komme trillende ned igen – i al evighed. For sådan er det med bladene fra de mange, store træer. Aldrig så snart er der ryddet, før vinden blæser nye blade ned fra skrænten. Og sådan bliver det ved hele vinteren.

Damerne i drivhuset var begyndt at kalde på mig, hver gang jeg gik forbi. De kedede sig – som teenagere ofte gør, og der skulle ske noget. Nu.

Fru Krukke fik ny frisure,

madonnaen blev sat til at passe på de sartere planter og på ‘vente’-krukkerne, der er stillet ind i drivhuset. Og den lille Frøken Thorvaldsen? Hun havde slet ikke tid til at se på alt det, der skete omkring hende. Hun er nemlig blevet forelsket. I årevis har den lille kerub spillet fortryllende serenader for hende, men først her i efteråret hørte hun rigtigt efter, og tonerne nåede hendes hjerte. Nu står de der og har kun øje for hinanden.

Til sidt blev der plantet krukker til, så også forperronen foran drivhuset kunne se pæn ud. En opstammet sukkertop, skimmia, sølvlyng – alle de kønne vinterplanter.

I forgrunden er det høststenbræk – Saxifraga Cortusifolia.

Til sidst fandt jeg lidt lyskæder frem, for både dag og nat er temmelig mørke nu,

og der skal lys til. De små lyskæder kører på batteri og timer.

De store lyskæder kommer op i næste weekend. For nu skal det nemlig være. Der er 14 dage til første søndag i advent i dag, og der er rigtig meget, der skal ordnes og være klar inden da. Nu er der taget hul på pynterierne, og nu ruller bolden – og ikke den store sten.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Tid til udendørs pynt”

 1. Det er som talt ud af mit hjerte alt det der med blade, blade, blade! Hvis man har en stor have og mange træer, som du øjensynligt har, og som jeg også har, så bliver det bare ved og ved, og den glæde man har af et ryddet stykke uden blade varer kun kort!
  Sjovt nok har jeg gjort præcis det samme som dig, nemlig begyndt på en lille smule pyntning, selv om der stadig er noget almindeligt havearbejde tilbage. Det er rart at høre fra en garvet og erfaren haveejer, at sådan kan det gøres, og sådan bliver det lettere at komme igennem novembers mørke!
  Billederne af pynten i dit drivhus inspirerer mig meget, og jeg vil nu gå ud og pynte lidt videre – og så lige rive lidt blade, bare for en gangs skyld!!!!
  God søndag.
  Bodil.

  Like

  1. Man er virkelig nødt til at minde sig selv om, hvor dejligt der er i flimmerskyggen om sommeren, og hvor flot kastanjetræet er, når det blomstrer. Ellers ville man gribe motorsaven 😀
   Det er min erfaring, at hvis man venter med det sjove, til man er færdig med det trælse, kommer man aldrig til det sjove. Ikke kun i haven, men i hele livet. Så pynt løs – og nap et par trillebøre fulde af blade bagefter 🙂
   God mandag!

   Like

 2. Det må være en dejlig velkomst, når I kommer hjem i tusmørket, med sådan et flot pyntet drivhus med lys i. Lys er en af de bedste vintergaver, man kan give sig selv.
  Kh Lisbeth

  Like

 3. Flot som du har pyntet udenfor 🌲🍂. I går bagte jeg din æblekage, det var en succes med kagen, vi delte den med Ulla og Carsten, de synes alle at den var rigtig god 👏❤️🌹🌹🌹

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: