Rosenkål med sprød parmesanskorpe

Kan du huske squashfritterne? Squashfritterne, vendt i en blanding af parmesan og rasp og bagt i ovnen, til de er bløde indeni og knasende sprøde udenpå? Sådan lidt ligesom en cowboys hjerte? Samme behandling fik rosenkål i lørdags, og det er helt klart en ny vinterfavorit.

Rosenkål. De skal behandles rigtigt. De skal tilberedes, men ikke til smattet ukendelighed, og heller ikke på moderne restaurantvis, hvor de er så hårde, at de ender på nabobordet, når man prøver at stikke gaflen i dem. Grin ikke – jeg har prøvet det, og det var lidt pinligt. Det andet rosenkål levnede jeg for ikke at levere mere underholdning til hele restauranten…

Man skal kunne gafle et rosenkål.

Til de sprøde rosenkål skal du bruge:
300 g rosenkål
Lidt mel
1 sammenpisket æg
1 dl rasp – helst panko rasp
1 dl fintrevet parmesan (riv selv…)

Gør rosenkålene i stand og kog dem i 5 minutter i letsaltet vand. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe og køle af. Vend dem i melet, derefter i ægget og rul dem rundt i raspblandingen. Sæt dem, så de ikke rører hinanden, på en bageplade med bagepapir og bag dem på 200 grader varmluft i et kvarters tid.

Så er der sprøde minikålhoveder til alle – og jeg mener alle, for hundene fik også et hver… Måske børn ville holde mere af rosenkål, hvis de blev serveret sådan? Og hvis de skiftede navn til minikål? Alle børn ved jo, de ikke kan lide rosenkål.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Rosenkål med sprød parmesanskorpe”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: