Efterårets stjerner

Når bladene falder, blomsterne er visnet, og urene er stillet om til vintertid, vender vi os mod alt det hyggelige indendørs. Simreretter snurrer i store gryder, brændekurven fyldes op, og de bløde tæpper skal ind i sofaen.

Nu er det tid til naturmaterialer og gyldne nuancer, der efterligner farverne udenfor – bare uden regn og blæst. Men det er endnu ikke helt tid til julepynt.

Her kommer stjernen Autumn Leaves ind i billedet hjemme hos os.

Ovenfor står de – en stor og to små – på et kobberfad med glødende pynt og græskar. Efterår siger de – ligesom bladene på jorden under egetræerne ned langs vejen.

Men efteråret er andet end regn og rusk. Tænk lav efterårssol på gule og orange blade i bøgehækken…

Den solskinsgule farve findes også blandt stjernerne. Jeg har en i mit køkkenvindue, og selvom jeg først tænkte ‘påskestjerner’, da jeg så den variant, skiftede jeg hurtigt mening og omdøbte den til stjernesol – frit efter Grundtvig.

Men med ét der blev at skue
En så klar på himlens bue,
Som en lille stjernesol.
Som en lille stjernesol.

Efterårsaftener betyder kulsorte vinduer ud mod den lange nat. Vi trækker aldrig gardinerne for. Der er jo ingen derude til at kigge ind, og de vintermørke ruder er egentlig lidt hyggelige. Ikke mindst med hvide, lysende stjerner op mod det sorte glas.

På den måde får efterårets stjerner lov til at lyse forskellige steder i huset hjemme hos os – og de giver et løft til den mørke tid.

Det var lidt om, hvordan vi her i huset bruger stjernerne i efteråret. Jeg bruger også julestjerner i juledekorationerne, og det er snart tid til at se på dem.

Fra sidste år…

Det vender jeg tilbage til.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Efterårets stjerner”

 1. Det er så smukt med de farver, har aldrig set en stjerne i gul. Her har jeg også fundet tæpper og puder frem i stærker farver holder jeg af i den mørke tid. Når foråret igen banker på bliver de byttet med lyser farver. Kan godt lide den skiften med tingene.

  Like

  1. Det gør jeg også altid. Jeg har endda hørt om folk, der har sommer og vintergardiner, men det bliver nok lidt for bøvlet – især når man aldrig trækker dem for 🙂
   Der er så mange skønne julestjerner, og den gule er helt speciel. Dem med efterårsfarverne er jeg nu også vild med – og alle de hvide nuacner 🙂

   Like

 2. Jeg har lige købt en ‘stjerneblomst’ / ‘vinterstjerne’ i gylden laksefarvet – aner ikke, hvad den hedder, men den er smuk i en lille glasskål med guldkant.
  Dit billede med de hvide stjerner og lysene er fint og beroligende.
  Kh Lisbeth
  PS købte min i Coop/Kvickly, hvis andre vil på jagt.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: