Fødselsdag i Flensborg

I går var det husbondens fødselsdag. Vi ikke holder familiefødselsdage i år på grund af smittefaren ved at bringe så mange mennesker sammen fra hele landet (meget underligt – plejer at være fuld af fodringsplaner til en 18-20 stykker på den her tid hvert år…), og derfor tog vi ud for at spise fødselsdagsfrokost.

Vi besluttede at tage et smut til Flensborg. Så kom vi da også bare lidt til udlandet i år. Der var marked på torvet – masser af friske grøntsager og masser af blomster i overdådige mængder. Også i Flensborg er ensian årets efterårsblomst til krukkerne.

De er så smukke med deres klare og meget blå farve. Jeg købte nu ingen blomster der. Jeg har jo svoret troskab til at støtte de danske gartnere, men en rusten kat kunne jeg ikke stå for.

Vi kom forbi en gammel telefonboks, hvor man kunne tage en gratis bog og stille en anden i stedet for. En bogbytteboks. Det var da en rigtig god ide.

Flensborg er en hyggelig by, og det tager kun et par timer at komme dertil herfra. Det kunne lige kombineres med lidt handlen og en bytur med frokost på en af de små pladser i baggården bag hovedgaden. Frokosten var elendig, men heldigvis var der ikke meget af den.

Så kunne vi nappe en tysk hotdog på vejen hjem. For en tur til Tüskland uden wurst? Det går da vist ikke.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Fødselsdag i Flensborg”

Der er lukket for kommentarer.