En mark med valmuer

Hvert år er jeg lige betaget af de marker, hvor valmuerne har fået frit spil.

I lørdags kom jeg forbi en særligt smuk en af slagsen, og da det var ved en lille, smal og ikke særlig befærdet landevej, holdt jeg ind for at tage billeder.

Denne gang var det ikke en rapsmark, der var invaderet, men en mark, der tilsyneladende lå brak. Og sikke et syn. Valmuer så langt øjet rakte. Det var overskyet, men det gjorde næsten kun farverne mere intense.

Jeg gik lidt ind i marken – der var spor efter, at andre havde gjort det samme, og jeg holdt mig i deres fodspor. Og mens jeg kiggede ned for ikke at træde på de smukke blomster, så jeg, at under valmuerne blomstrede både kornblomster og rødkløver. Som at være i blomsterparadis…

Sådan skal en dyrket mark helst ikke se ud. Det får man ikke meget korn af. Planteavl betyder nu engang, at man fremmer en type plantes vækst på bekostning af de andre. Men en mark som denne, der har fået lov at ligge et år over, er en glæde for alle, der kører forbi.

Marken ligger ved Gammel Harlev, hvis nogen har lyst til at køre en tur for at se den. På vejen kan de gøre som skiltet siger: kigge ind til ‘Specielle pelargonier – Kig ind’. Det er lige i nærheden.

God søndagstur, hvis du er i nærheden og får lyst til at se marken ved selvsyn – og god søndag til alle jer andre.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “En mark med valmuer”

  1. Valmuer er nu noget smukt at se på, når vi passerer sådan en mark holder vi lige ind til siden et øjeblik ,for at nyde synet
    ønsker lige en god start ind i den nye Uge

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: