Man bliver gladere af at pynte tidligt

Novemberdisen hænger over bakkerne. Jeg har lige været ude med hundene (det sædvanlige: Maggie drøner rundt i bladene, og Rosie trisser rundt og snuser). Og imens har jeg gået og tænkt på julepynt til haven.

Jeg har nemlig lige læst, at man bliver gladere af at starte tidligt med at pynte.

Der er ikke en lyd fra nisserne i kassen på loftet. De sover mindst en måned endnu. Men alt det andet er begyndt at røre på sig, og jeg surfer rundt og kigger på udendørs julepynt. Lys, træer, opstillinger.

I løbet af måneden vil jeg besøge Aase Hviid og se alle de skønne ting og sager, hun har gang i. Ingen laver dekorationer som Aase, så der skal hentes inspiration og sikkert også bruges lidt lommepenge. Lidt nyt skal der til, men der er masser af det, vi allerede har i haven, der kan bruges.

Læg mærke til, at planterne i de små krukker på bordet er Isotoma.

Jeg skrev om dem i sommer, da jeg købte nogle småbitte eksemplarer hos Aase. Nu er de blevet store og flotte, og de er af den slags skønne planter, der kan stå ude i krukkerne hele året. De bliver en del af julepynten i haven i år.

Og granatæblerne i grønne reder? Det er også en rigtig god og meget nem juleide. Der er tre af dem, og tre er meget bedre visuelt end én. Mængde skal der til. Det har jeg lært af Aase, af Margit fra Bruuns Have og af Fru Pedersens Have. Fru Pedersens julehavepynt skrev jeg om her sidste år.

Ingen ideer opstår i et tomrum. Der er altid inspiration et sted fra, og så må man selv fortolke inspirationen derhjemme med det, man har – og lidt nyt. Det er en af de helt store pynteglæder.

I næste uge skal jeg på kursus hos Margit Bruun – det glæder jeg mig rigtig meget til. Så nu går det løs. Tæppebombning med inspiration fra alle kanter – og pynteri derude i de korte novemberdage.

Åbningstiderne hos Aase Hviid ser du her:

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: