Søde kartofler glaseret med honning og kanel

Salt, ja. Peber, ja. Og et lille drys chili? Helt bestemt. Men honning og kanel?

Man skulle tro, det blev alt for sødt, hvis man brugte honning og kanel i en opskrift med søde kartofler. Men amerikanerne gør det, englænderne gør det, og vi måtte også lige prøve. Og det bliver ikke for sødt. Kartoflernes sødme bliver kun lige understreget.

Det er ligesom glaserede gulerødder. Gulerødder er jo også søde, men glaserede gulerødder er noget så lækre. Af og til skal man understrege i stedet for at lave kontraster.

Man skal bruge:
500 g søde kartofler
2 spsk flydende honning
2 spsk olivenolie
Et drys – cirka 1/2 tsk kanel
Salt og peber – og det er ganske frivilligt, men et drys chiliflager er lige det sidste pift.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. I tykke skiver, hvis det er de aflange og tynde søde kartofler. I tern, hvis det er de store og runde.

Rør honning, kanel, salt, peber, chiliflager og olie sammen i en skål. Vend kartoffelstykkerne i blandingen – rør godt rundt, så kartoflerne er dækket af blandingen.

Bag dem i ovnen – husk bagepapir! – på 200 grader i en lille halv times tid. Vend dem en gang undervejs.

Vi fik dem sammen med coleslaw (friskheden spiller godt sammen med sødmen) og en godt krydret hakkebøf – krydret med en Texas blanding, vi havde med hjem fra USA sidste år.

En anden grillblanding med godt med røg og peber kan sikkert gøre det ud for det samme.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Søde kartofler glaseret med honning og kanel”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: