Besøg i Aladdins hule

Da husbonden og jeg nåede ud til Aase Hviid i går eftermiddags, var det allerede ved at være lidt dunkelt lys. Og fordi det var så hyggeligt, og snakken gik, nåede jeg slet ikke ud af butikken, før det var blevet så mørkt, at det var umuligt at tage billeder.

Til gengæld var der mere end nok at se på indenfor. Det var som at gå direkte fra den mørke eftermiddag og ind i Aladdins hule.

Det glitrer i krystal og i gulddrys på kranse og dekorationer. Naturens materialer, lys, glas, skåle, fade og skinnende stager. Man bliver helt ør af indtryk.

Og man tænker hele tiden, at det og det og det, må man også prøve at lave.

Det kan godt blive godt, det man laver selv. Jeg er normalt helt pænt tilfreds med egne dekorationer. Men Aase kan nu noget særligt.

Både når det gælder om at se mulighederne, og når det gælder om fingersnilden til at gøre ideerne til virkelighed. Har du måske tænkt på at tråde judaspenge og bruge dem i en svævende krans sammen med kongefyr? Nej, vel? Det havde jeg heller ikke.

Eller juletræer lavet af efueblade?

Jeg tænker, at vores kalenderlys kommer til at stå i sådan en lille rede her:

Bare med ting og sager, jeg selv finder – eller har fundet og gemt – fra vores egen have og natur. Og måske kan man lave et af de små juletræer af gyldne bøgeblade? Og måske….

Vi tog hjem igen – jeg med hovedet fuldt af ideer og en pose fyldt med gode sager til dekorationer, og husbonden med gode ideer til isolering af køkkengulvet. Det sidste stod Ole Hviid for – han er nemlig lige så fingersnild som Aase, og han og husbonden udveksler mange, gode gør det selv ideer.

Hov vent – jeg fik da taget et enkelt billede udenfor.

Farve-power til en grå eftermiddag i november.

Aase har åbent i butikken hver dag i november (se indlægget fra i torsdags), hvis du skulle have fået lyst til at se det hele selv.

God lørdag

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Besøg i Aladdins hule”

  1. Det er et eldorado hos Åse, og hun er utrolig dygtig, og man kan få masser af inspiration(jeg købte den yndigste paraply;), jeg må se om jeg når at komme derud i år. Sidst jeg var der mødte jeg Anette og John, det var noget af en stor overraskelse, tænk at møde godtfolk helt fra Vemb.
    Krammer fra Anette

    PS. Elsker kød fra jeres kvæg, det smager af frihed og kærlighed. Al kvæg burde have haft det så godt som jeres!

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: