Inspiration til vinterhaven fra Fru Pedersens Have

Nu nærmer tiden sig, hvor vi skal til at gøre det lidt vinterpænt og hyggeligt derude i den mørke have.

I går var det nærmest mørkt hele dagen, og vintertiden – normaltiden – er begyndt. I morgen er det den første november, og så skal der lys, dekorationer og vintergrønt i haven. Ellers bliver det da for trist…

I år er der ikke åben julehave i Fru Pedersens Have. Det er første gang i flere år, og det er da ikke så godt for os, der plejer at søge inspiration til vinterhavens pynt hos den vidunderlige og kreative Fru Pedersen.

Men Fru Pedersen har også lov til at holde lidt fri, og jeg har kigget på billeder fra vores tidligere besøg i Fru Pedersens julehave og set på ideer. Der er faktisk inspiration til mange gange vinterpynt til en almindelig have i bare et par kvadratmeter af Fru Pedersens… Her kommer en række billeder til inspiration.

Enkle og smukke opstillinger, vintergrønt og lys.

 

Eventyrstemning i kroge og hjørner.

Og hygge i de mange havehuse og overdækkede pladser.

Jeg har både kigget på alle mine egne billeder fra haven, og jeg har været inde på Fru Pedersens blog og søgt på julehave. Og der vælter det frem med ideer til dejlig vinterpynt.

Ideer og planer står i kø. Hos os skal det hele bare hæves lidt over den højde, hvor en vis ung dame ved navn Fie, kan nå op med sine nysgerrige poter.

Tak Anette, for al den skønne inspiration til havens mørke tid, der gør den knap så mørk endda.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Inspiration til vinterhaven fra Fru Pedersens Have”

 1. Kære Karen.
  1000 tak for alle de pæne ord, og linkene. Jeg kommer også til at savne julebesøget af havevennerne, for det har været så mega hyggeligt de andre år. Men i år skal jeg slappe af, ud og se og nyde jul andre steder. Og så skal vi genopfriske en tradition, som vi havde inden jeg begyndte med åben julehave. Det var yngste datter der nævnte det en dag, og de andre var med på ideen. En hel dag hvor vi hygger os sammen med at lave dekorationer, mosbamser og andet til julen. Siden vi gjorde det sidst, er der kommet 3 prinsesser til, og jeg er sikker på de også vil elske det.

  Jeg glæder mig til at se hvordan du får pyntet din jule/vinter have, over Fie højde. Hvor er hun altså blevet stor og fin.
  I formiddags fandt jeg hjertet som du havde hæklet til mig i havesnor frem, det er så dejligt med julepynt lavet af giveren. Jeg viste det til min søsters veninde, hun er glad for at hækle, og hun tog straks ideen til sig.

  Kærlig hilsen Anette

  Like

  1. Uh, hvor det lyder som en hyggelig dag, og jeg er sikker på, at tøserne vil nyde at være med sammen med ‘de voksne’ til jeres legedag. Selvfølgelig skal du også have lov at slappe af og tage ud og se jul andre steder. Det kommer der sikkert også noget spændende ud af. Din blogpause har du jo ikke ligefrem brugt på afslapning.
   Dejligt, at din søsters veninde tager tråden op 🙂 Lad os bare fylde julehaverne med havehjerter på rette sted. Jeg er glad for, at du er glad for hjertet.
   Kærlig hilsen, Karen

   Like

 2. Hvor er det smukke billeder og hvor er det altså trist vi ikke skal mødes i år.
  Men forstår godt Anette. Hun har behov for frihed.
  Men du har ret. Der er masser af inspiration i dine billeder fra de tidligere år.

  Klem
  Charlotte

  Like

  1. Ja, det er rigtig trist – men måske skulle vi finde på noget selv? Det er svært at finde et sted med så smukke og inspirerende rammer som hos Anette, men det kunne nu være hyggeligt at ses.
   Knus, Karen

   Like

 3. Åhhh så smukke minder fra turene hos fru Pedersen. Ja det er godt Anette holder lidt fri, men vi savner turen.
  Der er så meget inspiration at hente. Sødeste Fie sidder jo helt stille 😉
  Rigtig god 1 november

  Knus

  Like

  1. Ja, en stille Fie er ikke noget almindeligt syn, selvom det da hjælper lidt på det, og der er flere gode dage end dårlige. Bare hun får sine 16 timers søvn, går det meget bedre 🙂
   Vi må op til Fru Pedersen til næste år – billederne fik mig også til at savne hende og haven helt vildt.
   Knus, Karen

   Like

 4. Så skønt at læse,. Ja jeg tror at alle haveblogger lader sig inspirerer af hinanden og angåede pyntning til jul har vi mange i vores blogverden der “kan det der” Anttes have er bare så fantastisk og især ved juletid. Jeg bliver helt varm indeni ved at se de smukke foto du har brugt. God fornøjelse med din vinterhave,det skal nok blive smukt, også selvom Fie kan nå det.

  Like

  1. Selvfølgelig bliver vi inspireret af hinanden – det er jo en af de ting, vi har hinanden til 🙂 Du laver også de skønneste ting.
   Man bliver nemlig helt varm indeni af at se på billederne fra Anettes have, og man får sådan en lyst til at skabe bare lidt af stemningen hos sig selv også.
   Tro mig: Hvis Fie får fat i noget, er det splittet til atomer på få minutter. Hun er jo en springerspaniel med al den energi og tyggetrang, der hører den race til 🙂

   Like

 5. Det er en fortryllende stemning du viser, og jeg får helt lyst til at finde lyskæderne frem 🙂 Jeg kan godt forstå at Anette holder lidt fri i disse måneder, men jeg håber at jeg en anden gang kan komme til at opleve hendes julehave! God pyntning til dig!
  Kh Nana

  Like

 6. Jeg er SÅ glad for, at jeg fik besøgt Fru Pedersens julehave sidste år, for der er ganske rigtigt mange ideer til inspiration. Du er nu også fabelagtig til selv at pynte og inspirere, og du har ret: Nu skal der lys i mørket. Jeg skal da have fundet lanternerne frem, når kaffen er drukket om lidt, så tak for det lille skub 🙂
  Hvad med en sød lille ‘hundebuffet’ derude?
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeg kan lige se, hvor hyggeligt det må være i jeres have med lanterner og lyskæder hist og her i de mørke hjørner. Du må vise billeder!
   En hundebuffet? Mjaaaahhh, de der tyggeben, hun er så glad for, de bliver ret ulækre, når de er våde 😀
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: