Spicy grønne bønner

Det er ikke kun squash, vi har mange af. Det er også grønne bønner.

Og uanset hvor lækre sådan nogle nyplukkede og friskkogte bønner kan være, så bliver man altså lidt træt af dem i længden. Derfor har jeg været på jagt efter opskrifter med bønner ude på det store net.Med den her opskrift på krydrede, både kogte og stegte bønner smager man stadig bønnerne, men også de stegte løg, peberstrimlerne og den krydrede dressing/lage.

Opskriften er baseret på en amerikansk opskrift, jeg fandt hos Southern Living (hvor man kan finde rigtig meget godt – både mad og andre spændende sager).

Vi testede opskriften for et par dage siden, og den er bestemt værd at huske. Derfor kommer den her.

Man skal bruge:
500 g grønne bønner
1 lille løg i skiver
1 peberfrugt i strimler
2 spsk brunt rørsukker
2 spsk soya
1/2 – 1 tsk chiliflager (doser selv, så det passer til den styrke, du kan lide)
Olie til stegning

  • Rør sukker, chiliflager, soya og rørsukker sammen og stil det til side.
  • Kog bønnerne i letsaltet vand i 1-2 minutter. Hæld vandet fra og kom dem over i en skål med iskoldt vand, så kogningen stopper. Lad dem dryppe godt af.
  • Skær løget i tynde ringe og peberen i tynde strimler.
  • Varm panden godt op med lidt olie og steg løg, peberfrugt og bønner, til bønnerne får fregner. Hæld så soya/sukker/chiliblandingen over, og lad det varme godt igennem, så grøntsagerne glaseres let. Nu er retten færdig.

Vi fik squashdeller og maste kartofler til. Et festmåltid på en hverdag. Og så er det bare dejligt at bruge løs af det, man kan plukke i sin egen have. Det føles godt.

Jeg vil fortsætte jagten på opskrifter og inspiration ude på det store net – og møder jeg noget spændende, skal du nok høre om det.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Spicy grønne bønner”

  1. Åh, de squashdeller ser også gode ud! Vi drukner også i både grønne bønner og squash, så alle gode opskrifter modtages med glæde 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: