Sprøde squashdeller med basilikum og hvidløg

Squashdellerne er en af de retter vi vender tilbage til igen og igen i sæsonen. De er krydret med frisk basilikum og hvidløg.

Sprød skorpe og blødt indre – og lige så gode kolde som sandwichfyld.

Man skal bruge:
800 g squash – groftrevet
4 spsk havregryn
4 spsk mel
3 store fed hvidløg
1 groftrevet løg
En stor håndfuld hakket basilikum
2 æg
Salt og peber

Start med at rive squashen på den grove side af rivejernet. Læg den revne squash på et rent viskestykke.

Pak den revne squash ind i viskestykket og vrid vand ud. Så meget, du kan. Det er ufatteligt, så meget vand, der kan vrides ud.

Kom de revne og vredne squash over i en skål og tilsæt havregryn, mel, revet løg, hvidløg og basilikum og saml derefter farsen med æggene. Krydr med salt og peber.

Steg dellerne i en blanding af smør og olie på et mellemvarmt blus.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Sprøde squashdeller med basilikum og hvidløg”

 1. Hej Karen
  Tak, for mad. I går aftes lavede jeg pastaen med tomatsauce. Det er første gang, jeg har fået en velsmagende tomatsauce. Gad vide, om det er eddiken. Lækkert var det i hvert fald. Vi fik det til porrepate. Squashdellerne laver jeg en anden gang. Mange hilsener, Lisbeth

  Like

  1. 🙂 Blandingen af eddike, sukker og chili er det, jeg normalt kalder tomattrylleri. Det giver tomaterne lidt af den sydlandske smag, og jeg bruger det altid, når jeg laver noget med tomatsovs. Du må prøve dellerne – de er gode 🙂
   Mange hilsener, Karen

   Like

 2. Hej Karen
  Beundring herfra for din opfindsomhed😊Netop squash har jeg haft svært ved at få brugt,fordi de ikke har så meget smag
  Din opskrift vil jeg prøve meget snart,den ser rigtig lækker ud.
  God Weekend herfra
  Grethe

  Like

  1. Tak, Grethe. Det er jo sjovt at stille sig selv den slags udfordringer – at få en egentlig ret neutralt smagende grøntsag til at smage af noget. Og så hader jeg bare, når noget går til spilde. Derfor skal der hittes på til den store guldmedalje, for de bliver jo til kæmper, bare man vender ryggen til et øjeblik.
   Også rigtig god weekend til dig 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: