Farveskift i sensommeren

Det er sensommer nu. Rigtig sensommer. Lange dugstriber om morgenen, og farveskift i hortensiaerne.

Syrenhortensiaen er ved at skifte farve fra hvid til lyserød. Den ældes med ynde.Det er kun så kort tid siden, den stod helt hvid og lyste mod de grønne blade, men nu går det hurtigt den anden vej.

Også Annabelle skifter farve. Annabelles blomster starter med at være lysegrønne, udvikler sig til at blive hvide – cremehvide

– og så tilbage til grøn, før de endegyldigt visner ned for i år.

Den Magical Hortensia, der står i en krukke foran drivhuset, har samme mønster. Den startede med grønne blomster, der langsomt udviklede sig til at være lyserøde – sådan rigtigt hortensia-lyserød.

Den skifter nu langsomt tilbage til grønt.

Det er den tid. Den tid, hvor havens udvikling så småt begynder at blive afvikling for de fleste blomsters vedkommende. Det er lidt vemodigt, men vi kan helt sikkert se frem til mange sommerlige dage i september, hvor himlen er klart blå, æblerne får røde kinder, og de sidste blomster i haven når deres storhedstid. Ikke mindst georginerne.

Det nytter ikke at forsøge at holde tiden tilbage – det bliver man kun frustreret af, for den går alligevel. Jeg vil glæde mig over hvert et farveglimt og farveskift i den også så skønne sensommer og forsøge ikke at være ked af, at det ikke længere er så lyst om morgenen, som det var for et par uger siden.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Farveskift i sensommeren”

 1. Der er virkelig blevet mørkt om morgenen.
  Når vi møder ind på job er der mørkt, råt og koldt.
  Men der går bare lidt tid så er solen her og vi kan atter gå i bare arme og ben.
  Først i dag har vi fået regn.
  Så her er mange hortensia visnet.

  Klem og skøn weekend
  Charlotte

  Like

  1. Vi må nyde al det, som sensommeren har at byde på – det er så dejligt, når det lysner og luner lidt op ad dagen. Vi har fået meget regn – og mens der ikke kom noget, vandede jeg mine hortensia. Dem er jeg øm om 🙂
   Knus og rigtig god weekend til jer også, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: