Den første dag i den første forårsmåned

Teknisk set er marts den første forårsmåned, og nu skal der altså styr på det udendørs. Sådan tænkt jeg i morges. Men så begyndte regnen at drive i plader ind over engen. Vinden ruskede og overdøvede helt bækken, som man ellers kan høre bruse og klukke både nat og dag lige nu, hvor den er så overfyldt af måneder med regn.

Jeg nåede dog at få klippet bladene af påskeklokkerne og klippet sentblomstrende clematis ned, før jeg gav op. Under påskeklokkerne fandt jeg noget. Spirer. Spirer af nye påskeklokker. Nu overvejer jeg, om jeg skal prikle dem i små potter nu, eller om jeg skal vente lidt? Er det for koldt for de små rødder at blive forstyrret?

De står der endnu, mens jeg overvejer. Måske i små potter inde i drivhuset? Der er plads nu. For der blev nemlig også ryddet lidt op i drivhuset og flyttet omkring på potter og krukker, så der kan blive plads til forårspynt. For vil det storme og blæse, må pynten under tag, og drivhuset kan man jo kigge ind i hver gang, man går forbi.

Med kolde fingre vendte jeg snuden indad mod køkkenet igen og satte dej over. Regnvejr er godt bagevejr (tordenvejr er faktisk allerbedst – dejen hæver mere – mærkeligt nok…), og jeg bagte nogle ølboller og engelske muffins til morgenmad og madpakker i næste uge.

Man skal være en ret hårdfør haveentusiast for at gå ude i flere timer i det vejr, den første forårsdag har budt på. Så er et bagevarmt køkken et rart sted at søge tilflugt.

God søndag aften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Den første dag i den første forårsmåned”

 1. Det var sejt, at du var i haven i dag. Uh, hvor var det koldt. Jeg ser frem til en rigtig lun havedag, for hvor ER der altså meget, der trænger i min have.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Og hvor er det typisk, at det i dag er det skønneste vejr – og så sidder man herinde på et kontor… Der er også rigtig meget, der trænger hos os, så jeg bliver så frustreret, når vejret driller.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: