Store rejer bagt i hvidløgssmør – og flere opskrifter med rejer

Black Tiger rejer bagt i hvidløgssmør. Nemt, hurtigt og ikke spor besværligt, når man først har fundet på det.

Hvidløgssmørret glaserer rejerne holder dem saftige og lækre.

Vi køber som regel de store black tiger rejer i det asiatiske supermarked på Viborgvej, hvor de fås i poser med et kilo i hver. Det er mange rejer, og derfor må man finde på lidt af hvert med dem, så det ikke bliver kedeligt. Det her er er i al sin enkelhed optøede og rensede black tiger rejer, der er bagt i det, vi kalder kamikazesmør. Smør rørt med rigeligt presset hvidløg, lidt salt og en masse persille.

Smør lidt af hvidløgssmørret i bunden af et lille ovnfast fad og fordel de optøede rejer ovenpå. Læg en klat hvidløgssmør ovenpå hver reje og bag så hele herligheden på 225 grader i cirka 10 minutter.

Sådan.

Server med nybagt brød med sprød skorpe – og husk at bruge brødet til at hapse lidt ekstra hvidløgssmør fra tallerkenen. Det holder vampyrerne væk.

Nu skrev jeg, at det gælder om at finde på nyt med de store rejer. Og tænker du nu: “Hvad skulle det da være?”, er der her lidt flere forslag:

Store rejer i buffalo sauce

Forret med avocadosalsa og krydrede sesamrejer

Thaikrydrede glasnudler med sprødstegt fisk

Thailandske rejepandekager

Tom yam – den stærke og duftende thaisuppe

Der ikke skal bruges særlig mange rejer pr. person i nogen af retterne. Rejerne mætter meget, selvom de måske ikke ser ud af det helt store. Det er al den koncentrerede protein. Så sådan et kilo rækker langt, men de holder sig jo også længe i fryseren.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Store rejer bagt i hvidløgssmør – og flere opskrifter med rejer”

    1. Det er det. Det ligger lige under et fitness center. Du kører ind ved Fakta. De har alverdens spændende ting derinde, og man oplever tit at være eneste etniske dansker – resten er asiater, så varerne må være ok 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: