Det var så det – nu vender det

Jeps – nu vender det. Så er det slut med at sukke over, at mørket bliver dybere og dybere, og at natten bliver længere og længere uden, at man af den grund får lov at sove længere.

Det er solhverv i dag. Og fjerde søndag i advent. To mærkedage på samme søndag.

Vor sol er bleven kold,
vi er i vintervold
og dunkle dage.
Men nu er nedgang endt
og håbet tændt,
ja, håbet tændt,
for nu er solen vendt.
nu kommer lyset og den lange dag tilbage.

Okay. Der går lidt, før vi mærker, at lyset er vendt. Der går faktisk lidt længe, før vi mærker det. Så vi må tro på det og regne med, at om en månedstid er det ikke helt mørkt endnu klokken halv fem.

Men dagen i dag er en mærkedag, en dag, der indeholder både vinterens hvile og løftet om sommerens blomsterflor. Se bare på rododendronen, som den står med sine grønne blade og sovende blomsterknopper.

Og så må vi ellers glæde os over den femte årstid – julen og alle dens dejligheder.

And og flæskesteg er taget op fra fryserens dyb, Netto har leveret billig fløde og kirsebærsovs – der er mandler i skuffen. De små aspargeskartofler er købt, og jeg har tømt Decoplant i Herskind for amaryllis og andet godt til julebuketter. Jeg tror faktisk ikke, der mangler mere. Alt er klar til i morgen, hvor forberedelserne starter, hvor træet skal pyntes, hvor risengrøden skal koges, hvor alle de ting, der står på listen for lillejuleaftensdag skal gøres. Nisserne, der sneg sig ud af julekassen i et upåagtet øjeblik, slikker sig allerede om munden inde under skægget.

Nu vil vi tage til adventsgudstjeneste, og senere i dag vil vi tænde alle fire lys i kransen herhjemme og sidde stille et øjeblik.

God fjerde søndag i advent – og solhvervsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Det var så det – nu vender det”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: