Maggie er nu 9 måneder

Maggie er nu blevet 9 måneder gammel.

Her er hun i ro i et øjeblik. En hund i hendes alder har krudt i måsen. Men hvor hun dog bliver stor. De små, runde hvalpeører har fået voksenkrøller, hun har fået faner på ben og hale – og stooore poter. Hun og Rosie er ved at være lige høje, selvom Maggie stadig er meget mere spinkel. Hun er blevet en opløben teenager at se til, og hun er en rigtig sprinter, der spæner op og ned ad skrænten med 100 km i timen – mindst.

Det er næsten ikke til at tro, at hun var så lille for så kort tid siden. I maj var det, vi fik hende – lige da sommeren stod på spring.

Der er sket en masse med begge hunde. Rosie er selvfølgelig ikke vokset, men hun er faldet rigtigt til og er blevet meget mere fri og bedre til at vise, hvad hun gerne vil, i stedet for kun at gøre, som hun bliver bedt om. Hun kan endda finde på at kravle op og putte i arm i sofaen – det var utænkeligt for den professionelle nanny og jagthund for bare et halvt år siden. Maggie har lært meget af Rosie. Især af hendes ro. Men Rosie har lært af Maggie, at man gerne må være lidt pjattet.

Tænk, at man kan have sådan to firbenede med i byen, og den lille slet ikke laver ulykker. De var med til julefrokost i sidste uge, og det gik upåklageligt. Maggie laver faktisk heller ikke ulykker herhjemme – ikke ret tit i hvert fald. Der er lige det med potteplanterne… og så de to bøger. Den ene var nu heller ikke bedre værd.

De to deler stadig tit kurv, selvom pladsen efterhånden er trang, og de nok ligger bedre i hver sin. Men de er glade for hinanden, og når husbonden og Rosie kommer hjem fra jagt, er det Rosie, som Maggie hilser på først.

Nu er det næsten jul, og jeg er lidt spændt på at se, hvad Maggie siger til, at vi hiver et duftende af udendørs træ ind i stuen. Jeg tror faktisk heller ikke, Rosie har set et juletræ før. Glaspynten skal i hvert fald hænges højt over hovedhøjde – og alle lys over logrende halehøjde.

Lykke er at dele hus med to søde hunde.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Maggie er nu 9 måneder”

 1. Det er så godt, at det går så godt med jeres hunde! Det kan I da også trænge til! Snart er Maggie også en rolig hund, der ikke kunne drømme om at spise en bog 🙂 Hver gang Søren tager sit verdensatlas frem, bliver vi mindet om, at vores westie Bella engang har været hvalp. Hun ødelagde ellers ikke noget, men hun tog en ordentlig bid af atlasbogen 🙂
  Kh til dig, mand og hunde

  Like

  1. Maggie åd en bog, jeg havde fået af forfatteren. Men han var en charlatan af rang, så det gjorde ikke noget 🙂 Det var værre, at hun gnavede ‘Sund fornuft’ til konfetti og tissede på stumperne.
   Også kh til dig, mand og hunde 🙂

   Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: