Porretærte med valnødder

Porretærten med valnødder og bacon, som jeg skrev om i går i indlægget om forme med stabiliserende ringe, er ikke raketvidenskab. Men det er en rigtig god tærte.

Sprød og let bund, og blødt og lækkert porrefyld, lidt røg og salt fra bacon og lidt forfriskende bitterstoffer fra valnødderne.

Dejen er den klassiske:
200 g mel
75 g koldt smør
En håndfuld sesamfrø
1 nip salt
1 æg
2 spsk vand

Smuldr smørret i melet, tilsæt salt, sesamfrø, ægget og de to spsk vand. Saml dejen og læg den på køl i en lille times tid, før den rulles ud på et meldrysset bord.

Fyldet består af:
2 store porrer i ringe – kogt i 5 minutter
1/2 pakke bacon skåret i smalle strimler
1 god håndfuld valnødder
5 æg
5 spsk cremefraiche 5%
1 spsk sennep og smør til at smøre formen

Kog porreringene i fem minutter og lad dem dryppe godt af i en sigte.

Sæt ringen på formen

og smør den grundigt med smør. (Silikoneforme behøver ikke at smøres, men ved tærte gør jeg det for en sikkerheds skyld.)

Rul dejen ud og læg den i formen. Smør tærtebunden med sennep, fordel bacon, porrestykker og valnødder ovenpå.

Pisk æg og cremefraiche sammen og hæld det over fyldet. Bag tærten på 200 grader, til den er gennembagt. Det tager ca. 40 minutter. Du kan se, den er færdig, når den hvælver sig og er højest på midten. Nu slipper kanterne også formen, og du kan tage tærten ud og lade den køle lidt af, før du presser ringen ned, bøjer formen til side og lemper tærten over på et fladt fad.

Sådan. Tærte. Server med en god vintersalat til. En med rød spidskål, gulerødder, ‘eddermame’ bønner og ristede valnødder?

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Porretærte med valnødder”

 1. Engang lavede jeg mange tærter. Det smager skønt, og din blanding med valnødder lyder godt. Jeg tror jeg holdt op, fordi de altid hang fast i formen. Jeg må have en siliconeform 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Man kan jo altid servere dem i formen, hvis man har en pæn porcelænsform. Men det er da lidt sjovt at hive dem ud og sætte dem på et fad. Tærter var så moderne en tid, at man fik dem alt for meget. Jeg var også væk fra tærterne længe, men nu kommer de på borden af og til – i stedet for hele tiden 🙂
   Kh, Karen

   Like

 2. Den tærte ser god ud – og salaten gør også.
  Valnødder og bacon skal måske prøves i stedet for skinke, som vi altid har i porretærte.

  Like

 3. Tak for mange gode opskrifter. Jeg læser hele din blog med stor fornøjelse. Jeg smører også min silikonebageform og når jeg bager tærter strør jeg et lille lag rasp i bunden – bare for en ekstra sikkerheds skyld.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: