Claus Dalbys forårshave

Solskin, strålende blå forårshimmel, et væld af blomster og grønt i alle nuancer. Flimrende lys og skygge i skovhaven, renhed og lys i den hvide have og fuldt knald på farverne i nøje afstemte bede og grupper omkring drivhusene. Jeg har besøgt Claus Dalbys have i går.

Allerede ved indgangen ved man, at der venter en stor oplevelse bag lågen.

Det første sted, jeg søger hen i haven, er altid skovhaven. Der er sådan en dejlig stemning. Frodighed, lys og skygge, og et væld af blomstrende judaspenge.

Jeg var særligt betaget af de mørkløvede judaspenge. De er på ønskelisten nu.

Et blik ud fra skovhaven markeret af en prægtig buket.

Fra ‘skovens dybe, stille ro’ gik jeg ud i den hvide have, hvor tulipaner og lysegrønt og limefarvet løv lyser op.

En lysegul kvæde – jeg har aldrig set så fin en farve kvædeblomster før.

Harmoni og ro for øjnene og en lethed til sindet. Alt passer så smukt sammen.

Det vilde og frodige look afløses hist og her af formelle arrangementer i form af overdådige krukker med tulipaner på pladsen ved buegangen.

Der er meget at se på alle vegne fra start til slut.

Det er endnu ikke sket, at jeg har kunnet fortælle om et besøg i Claus Dalbys have i et enkelt indlæg, så jeg stopper her for i dag.

I morgen vil jeg vise billeder fra The Sunken Gardens smukt afstemte krukkearrangementer og fra området omkring drivhusene hvor farverne holder fest. Og i overmorgen? Der kommer der billeder fra det mest fortryllende tøsehjørne i den store have.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Claus Dalbys forårshave”

    1. Jeg tror, der går meget tid med det, og så kommer han jo også rundt alle mulige og umulige steder. Men den kvæde er jeg noget så forelsket i. Jeg kender den kun som pink/orange fra gamle haver.
      Kh, Karen

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: