Alt vel med kræene

Det går rigtig godt med store Rosie og lille Maggie.

Bevares, Rosie er nødt til at skælde grundigt ud på den lille i ny og næ. Det er altså også fuldt ud fortjent. Rosie gider det ikke, når Maggie kravler op og lægger sig over hendes ansigt for at gnave tyggeben. Det forstår jeg da så ganske udmærket.

Maggie forstår det også, når hun får lidt knurren og et bjæf. I hvert fald forstår hun, at hun skal flytte sig. Hun glemmer det bare meget hurtigt igen og begynder forfra.

Men generelt er der god ro og orden. Verden er stor nok for Maggie, så hun kommer kun ud i skovhaven. Der er der rigeligt med spænding for hende. Pinde, der skal slæbes, og blade der skal tygges. Marken venter vi med, til hun er blevet større.

Man skal have et øje på hver finger, for hun er hurtigt inde i bedene – ja, hun er i det hele taget hurtigt alle vegne. Rosie ryster på hovedet… aldrig har man da kendt magen. Hvad bliver det næste?

Jeg har taget en lille video fra skovhaven med telefonen- den kan du se her, hvis du har lyst. Værdige Rosie og hoppende Maggie…

Voldsom leg afløses af intens søvn – komplet med små snakkelyde og drømme, der får de små ben til at løbe.

Vi mennesker er ret trætte efterhånden. Øjnene klør det meste af dagen, og vi drømmer om at sove igennem en hel nat – længere end fra midnat til halv seks i hvert fald. En del længere. Men det kommer. Allerede nu har der været flere morgener, hvor der ikke har været ‘noget’ på gulvet, og hun fylder kun 9 uger i dag. Dygtiiiig.

På mandag starter hun i nulte hos hundetræneren. Der skal hun møde alle sine søskende igen. Det bliver en spændende dag.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Alt vel med kræene”

 1. Så søde de er! Og så dejligt for jer at I nu har to velfungerende hunde. Endnu engang til lykke med – og til – dem begge!
  Kh Nana

  Like

 2. Jo jo jeg følger med i alt hvad du skriver om hundene. Jeg husker tydeligt, hvordan det var for vores gamle hund Vickie, som måtte finde sig i meget fra Schippos sige, de er nogle små banditter som hvalpe. Godt det går bedre med Maggie end med den første og godt I har Rosie til at brumme lidt.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Ja, hvalpe er yndige, små banditter. Det er ligesom børn – de har ikke noget filter endnu. Det kommer med opdragelse, alder og erfaring. Så jeg tror, Rosie håber, den bette er fremmelig 🙂
   Kh, Karen

   Like

 3. Hvor er de søde begge to ikke til at stå for, forstå godt Rosie bliver træt somme tider.

  Like

 4. Sød video – Rosie er virkelig den tålmodige voksne 🙂
  Det er en skelsættende dag, når de begynder i nulte. Det går hurtigt. (Og nattesøvnen kommer snart tilbage.)
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: