Tanker om årets dørkrans

Der er tre ting, jeg gerne vil have klar inden første søndag i Advent. Det er adventskransen, kalenderlyset og dørkransen. Alle tre ting har været meget forskellige fra år til år, og jeg ved aldrig helt, hvad jeg vil, før jeg går i gang. I dag er det dørkransen, jeg tænker over.

Sidste år var det en meget enkel, grøn krans med lavgrene.

Året før en lidt vild krans med kogler og bær.

Den bandt jeg på kursus hos Anettes Flora, hvor jeg også faldt helt og aldeles for de yndige, små lysdekorationer, Anette havde lavet. Måske jeg skulle kigge på at lave sådan et par stykker også…

Nogle år har det også ‘bare’ været pynt bundet på et flethjerte. Det hjerte har jeg brugt i flere år med forskellig pynt, men det er blevet lidt slidt med årene og hænger nu i drivhuset hele året.

Der er så mange muligheder… Jeg tror, dørpynten skal være en krans igen i år. En krans bundet af grønt fra haven – buksbom, cypres, taks og lidt blød ene for hyggens skyld. Måske lidt kristtorn – det er bare så stikkende at arbejde med…

Hvad kransen skal pyntes med, har jeg endnu ikke besluttet. Kogler? Nødder? Jeg har stadig lavgrene, men det skal jo ikke være helt ens to år i træk. Kan man måske gemme batterierne til en lyskæde bag et eller andet på sådan en krans? Og alligevel kunne komme til kontakten?

Der er jo også et par dage at løbe på – og bare det at tænke over dørkrans, adventskrans og kalenderlys, er da lige til at blive i godt humør af.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Tanker om årets dørkrans”

 1. Det er fantastisk man bare sådan kan vælge inde i ens fantasi.
  Men jeg har det præcis som dig. Forskelligt for hvert år og det skal være klaret inden advent.
  Men heller ikke for tidligt. Så bliver det hurtigt kedeligt.

  Knus
  Charlotte

  Like

  1. En stor del af processen er jo netop at gå og tænke over, hvad man gerne vil, før man gør det 🙂 Du har helt ret. Hvis dørkransen var der fra først i november, ville man nok ikke glæde sig så meget over den i december.
   Knus, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: