Tanker om adventskransen

I går købte jeg en stor oasisring. Den skal bruges til årets adventskrans. De senere år har jeg lavet kransen i våd oasis, og den har holdt sig fin indtil jul – og lidt efter.

Faktisk så godt, at nogle af de små æblekviste begyndte at springe ud. Den varme stue gav dem forårsfornemmelser.

Da vi var på smuttur til Mors i juli, samlede jeg en masse fine, nye kogler i skoven. Dem har jeg planer med nu.

Sommerens fund skal indgå i årets krans. For adventskransen er også et symbol på årets ring. Et lys for hver årstid – et lys for hver søndag i advent. Derfor er jeg heller ikke så begejstret for de moderne, firkantede adventsstager. De tager lige et lidt for langt skridt væk fra symbolet, når symbolet bliver et symbol på et symbol – hvis du forstår, hvad jeg så kringlet forsøger at sige?

Jeg laver kransen på søndag og stiller den køligt, indtil det næste søndag bliver første søndag i advent. Det glæder jeg mig til at komme i gang med, og så glæder jeg mig til at nyde den hver dag i december.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Tanker om adventskransen”

 1. Enig – det er vigtigt at fastholde at nogle ting er gentagelser, fx Årets gang og Døgnets rytme. Jeg kan også godt lide analoge ure og evighedskalendere, der viser at fx fødselsdage gentager sig på samme dato. Det ved enhver naturligvis, men jeg kan godt lide at det visualiseres.
  Jeg er sikker på, at din runde adventskrans bliver smuk og med et dejligt sommerminde i.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeg ville heller aldrig have et digitalt armbåndsur eller stueur. Vi er omgivet af digitalt alt muligt, men i stuen vil jeg helst have lidt gammeldags hygge, hvor viseren går rundt, som solen går rundt, og som året går rundt. Jamen – jeg er jo så glad for rundt, at jeg selv er det 😀
   Jeg glæder mig til at komme i gang i weekenden, mens husbonden får lov at passe Fie et helt andet sted end der, hvor jeg har kogler og gran 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: