Langtidssimrede nakkekoteletter med barbecue

Det har regnet og regnet og regnet. Og det er så dejligt. Den tørre jord tager imod, og planterne labber regnen i sig. Dynen er kommet tilbage i dynebetrækket, og vi har lavet god og krydret mad med barbecuesmag inde i tørvejr.

Nakkekoteletter, der har simret i et par timer med barbecuesovs, peberfrugter, majs og løg. Smeltende møre og med masser af smag.

Har du en rest  barbecuesovs – gerne hjemmelavet, kan du let gøre kunsten efter.

Man skal bruge:
1 nakkekotelet pr. person – her er brugt fire.
1 dl barbecuesovs
2 peberfrugter
1 stort hakket løg
1-2 dl majskerner
Vand, måske lidt Maizena, olie/smør til bruning, salt og peber – og et drys sprødstegt bacon og lidt finthakket, frisk chili som pynt.

Brun nakkekoteletterne i en blanding af smør og olie. Læg dem over i en stegegryde. Steg løget klart og hæld det over til kødet. Hæld barbecuesovsen over og tilsæt vand, til kødet er dækket.

Lad det hele simre i et par timer, til nakkekoteletterne er godt møre.

Nakkekoteletter har mange sener, så de har godt af en lang tilberedningstid. Lad peberfrugt i strimler koge med den sidste halve times tid.

Smag til med salt og peber – jævn eventuelt sovsen lidt med Maizena – og pynt med bacon.

Coleslaw er rigtig godt til, ligesom det er til alt med barbecuesovs. Snit kål og gulerødder og lav så en ranchdressing med lidt hvidløgspulver og løgpulver i. Det er den nemme udgave af coleslaw, og den er god.

Dejlig mad mens den livgivende regn drypper derude.

P.S.: Bag eventuelt også et af Colorado Kates gode majsbrød til.

Rigtig god mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Langtidssimrede nakkekoteletter med barbecue”

  1. Meget af det, vi kalder sommermad er lidt fersk og kun spiseligt på grund af de nye grøntsager – og traditionel grillmad er decideret kedeligt. Derfor er simremad med fuldmoden smag sådan et hit, så snart det regner lidt 🙂

   Like

 1. Nu prøver jeg jo tit dine opskrifter og den må også prøves , nakkekotleter syntes jeg tit bliver seje men her lyder de fine.
  Er dejligt det er blevet lidt køliger og så lyst til mad der tager lidt tid at lave.

  Like

  1. Heldigvis behøver man ikke stå og kigge på en stegegryde, der simrer 🙂 Det er faktisk ret hurtige forberedelser, så der er masser af tid til at gå i haven eller hygge sig indendøre, mens retten simrer færdig. Nakkekoteletter har godt af lang og rolig tilberedning – og der skal gerne være noget væde ved. Så bliver de møre og gode. God fornøjelse 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: