En grøn og frodig indgang

Efterhånden er tobakspibeplanten ved hoveddøren blevet til en grøn og frodig portal, man kan kigge ind gennem

og ud gennem.

Det er blevet en daglig fornøjelse at gå ud efter avisen om morgenen. Udsigten indrammes af de grønne blade, der bløder de lige linier op.

Lige linier er skabt til at brydes op, synes jeg. De er skarpe, og det eneste skarpe, jeg rigtigt kan lide, er de skarpeste knive i skuffen – og selvfølgelig en lille skarp ved lejlighed.

Men lige linier fremhæver også det bløde. Som en nyklippet hæk eller en nystudset buksbom i et frodigt staudebed gør det. Kontraster, der klæder hinanden.

På og omkring trappen har jeg sat nogle krukker og potter. Blandt andet en hortensia, der startede med at være lyserød, og som nu falmer klædeligt. Jeg faldt også for sammenplantningen med to slags lyng og pletter i luften. Pletter i luften er den ultimative opbløder af skarpe kanter, og så er den dejligt holdbar og vinterhårdfør. Det er de to slags lyng næppe – det ligner noget lidt eksotisk stads – men det pynter…

Den grønne indgang er bedst om sommeren, fordi tobakspibeplanten ikke er stedsegrøn. Derfor vil jeg hænge en stor, grøn krans op i dens klatrestativ til vinter, og jeg vil pynte med krukker med stedsegrønt på trappen.

Man kan nemlig godt blive lidt afhængig af en grøn indgang.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “En grøn og frodig indgang”

 1. Jeg er vild med sådan en indgang gennem et grønt gardin. Det skaber en helt specielt stemning. Spændt på at se indgangen ved vintertid. Hygge herfra

  Like

 2. Hvor er det bare en smuk indgang. Er så vild med din tobakspibe plante. Jeg er også tilhænger af de skønne pletter i luften. Og er især vild med din lille engel på sidste billede 😉

  Rigtig smuk dag til dig, og håber Fie har det godt.
  Knus, Lone

  Like

  1. Du må have en tobakspibeplante, Lone 🙂 Og engle er vi begge vilde med. Jeg ville også gerne have en ‘engle i luften’, men jeg har ikke fundet dem nogen steder endnu…
   Fie har det godt og vokser og vokser – lige nu sover hun sin morgensøvn efter gåtur og morgenmad.
   Knus og rigtig god tirsdag til dig også. Karen

   Like

  1. 🙂 Udsigten over vejen er dejlig – den er godt nok lige ind i bakken, men den virker både køn og lidt tættere sammenlignet med det store vue ud over ådalen. God morgenudsigt 🙂
   God tirsdag og knus, Karen

   Like

 3. Jeg er vild med jeres tobakspibeplante. Jeg har fødselsdag i denne måned, og jeg vil ønske mig to. En til hoveddøren og en til køkkendøren 🙂 Jeg kan ikke rigtigt se dens klatrestativ på billederne. Må jeg spørge hvor kraftige de behøver at være?
  Kh Nana

  Like

  1. Dem bliver du glad for 🙂 Vi har bare brugt det tynde, galvaniserede rionet fra byggemarkedet. Per har skåret det til og sat det fast på muren med beslag, der kan skrues af igen, når huset skal males.
   Kh, Karen

   Like

 4. Kære Karen
  Det er en virkelig smuk ramme, I har om døren. Jeg er imponeret over, at du kan holde den så flot, uden at den skyder i alle retninger. Flot arbejde 😉
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.