Ferielæsning og et spændende besøg

Sæt dig godt til rette, for nu vil jeg fortælle dig en historie. Den sætning afsluttede forordet til en bog, jeg læste for snart mange år siden. Og det var præcis det, jeg gjorde. Satte mig ned og fik fortalt en rigtig god og spændende historie.

Bogen var skrevet af den amerikanske succesforfatter Nora Roberts, som jeg har nydt at læse bøger af lige siden. Det vil måske ryste mange literære feinschmeckere, men jeg synes, at hendes bøger har samme effekt som en softice på en varm sommerdag.

Jeg elsker de stærke, kvindelige hovedpersoner – ofte med usædvanlige jobs som for eksempel postflyver i Alaska, pizzabager, vinproducent, sky diving instruktør eller brand’mand’. Oftest foregår de i nære, små samfund med sjove og genkendelige typer som bipersoner. Bøgerne er fyldt med mennesker, man gerne ville kende – og også en del, man bestemt er glad for, man ikke kender. Nora Roberts er virkelig god til skurke.

Jeg elsker de værdier, bøgerne formidler. Familie, ærlighed, venskab, kærlighed, varme og humor.

Nora Roberts bor i den lille, historiske Boonsboro i staten Maryland. Flere af hendes bøger foregår i byen – dog med fiktive personer.

Derfor var jeg også ellevild, da jeg fandt ud af, at Boonsboro ikke ligger mere end en god times kørsel fra Washington DC. Kun en lille omvej på vores rute, da vi var i USA i marts.

Vi kom dertil tidligt lørdag formiddag. Der lå stadig sne efter tirsdagens snestorm, men solen skinnede varmt fra en blå himmel, og det dryppede fra tage og træer.

Vi besøgte først Noras boghandel, Turn the Page Bookstore, som hovedsageligt sælger hendes mange, mange udgivelser. Der mødte vi en anden Nora Roberts fan og hendes mand, og vi sludrede lystigt i en halv times tid, før vi gik videre.

Byen har små hyggelige butikker, flere gode spisesteder, et lille museum

og masser og masser af vaskeægte, amerikansk lilleby-stemning.

Da byens lukkede hotel stod og forfaldt, købte Nora det, og det blev sat i stand efter alle kunstens regler. Alle værelser er forskellige, og de har navne efter berømte kærestepar fra fiktionens verden.

Du kan se billeder fra hotellet her. Det er så lækkert. Nora har skrevet en serie på tre bøger med renoveringen af hotellet som ramme. Bøgerne har jeg selvfølgelig læst, og jeg genkendte det ene sted efter det andet.

Vi gik op og ned ad hovedgaden, Main Street, drak kaffe i cafeen,

besøgte som sagt boghandelen, spiste frokost på Dan’s Taphouse (de lækreste krabbefrikadeller – mums),

beundrede hotellets fine detaljer,

gik i butikker og snusede atmosfære. Det var en dejlig formiddag.

Jeg købte en signeret Nora Roberts bog i boghandelen som souvenir. Og nu har jeg sommerferie. Prøv at gætte, hvad denne blæsende lørdag eftermiddag i dag skal gå med? Godt gættet. Netop. Jeg vil sætte mig ned og få fortalt en rigtig god historie.

God weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Ferielæsning og et spændende besøg”

 1. Åh jeg ville ønske jeg kunne blive smittet.
  I min familie er man læseheste. Bare ikke mig…….
  Du fortæller så godt Karen om bog og stemning.
  Men kan bare ikke finde tiden. Eller prioritere det ikke :(((

  Knus og skøn læsning
  Charlotte

  Like

 2. … “effekt som softice på en varm sommerdag” – hvilket skønt udtryk om en bog – jeg stjæler det lige på steder – for netop sådan er det med Nora Roberts’ bøger.
  Kender du engelske Mary Wesley – hun er i samme rille og en ret fantastisk forfatter med noget af et liv. Hun ud udgav sin første roman som 70-årig og døde i 2002. Sender et “link” med hendes mindeord med – måske du også falder for hende.
  Rigtig god lørdag med gulvtæppe og Nora.
  Hilsen Jette

  https://www.theguardian.com/news/2003/jan/01/guardianobituaries.books1

  Like

 3. Tak for tippet, den forfatter kender jeg ikke. Jeg har netop boycotted haven og sommeren på grund af tørken og er gået i gang med at læse en bog af Anna Grue, det kan man godt trænge til, når man ser på alt det, der hænger så trist.
  God læsning

  Like

  1. Ja, det er altså trist derude med den onde, tørre vind. Jeg vil køre ud og handle og se på nyt gulvtæppe til sofagruppen.
   Anna Grue er bare så god. Læser du bøger på engelsk? For så kan du låne en Nora af mig 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: