Rustikt hjerte

Der er dukket lidt julepynt op inde i drivhuset. Hjerter hæklet af havesnor.

Rustik pynt med et strejf af nostalgi.  For opskriften er den samme som den opskrift, der blev brugt til de små hæklede julehjerter, du måske kan huske? Små røde hjerter, hæklet i fint, tyndt garn. Altid røde. En sværm af dem blev hængt på troldegrene, anbragt i en keramikvase og stillet på et bord et sted. Gerne på et lille Wegner sybord – det med den flettede garnskuffe under. Tidsbillede – klik….

Jeg har fundet opskriften frem igen og genoplivet den i en mere rustik form. Til udendørs brug i julehaven. Hæklet af havesnor, der tåler vejr og vind. Nogle skal hænge i drivhuset – der er de allerede flyttet ind.

Et par stykker skal hænge i den krans, jeg vil binde til hoveddøren. De kan bruges i utallige sammenhænge – også indendørs selvfølgelig.

Jeg har også sat dem i nøgleringene i B&B’en – med dem bliver det ikke så let for gæsterne at glemme nøglen i lommen, og et hæklet hjerte er noget mere charmerende end en træklods.

Hvis du har lyst til at prøve dig frem, kan du finde opskriften her hos Rock & Roll HausFrau (herligt navn i øvrigt!) Jeg har brugt havesnor fra Tiger og hæklenål nr. 4,5. Der bliver tre hjerter ud af en rulle til en 10’er, og det tager omkring et kvarter at hækle ét hjerte.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

13 kommentarer til “Rustikt hjerte”

 1. God ide 🙂 Endelig noget hækleværk, jeg kan lide. Jeg kan nemlig godt lide at hækle, men desværre ikke ret tit de færdige produkter. Fx små røde hjerter. (Jeg har dem også i hvide!)
  Jeg må have fat i noget snor, og tror jeg vil prøve med sisal og den store hæklenål.
  Hjertelig hilsen Lisbeth

  Like

 2. Hvor er de fine. Gad vide om jeg stadig kan huske hvordan man hækler. Det er maaange år siden jeg har gjort det sidst. Der er vist et par kranse der skal bindes så det går ikke jeg sidder her og drømmer om hæklede hjerter.

  Like

 3. De er nysselige
  Kunne man hækle dem i Sisal snor??
  God Tirsdagsdag til Folk og Fæ i og omkring Skivholme

  Like

 4. De er så skønne de rustikke hjerter, og fru Pedersen blev helt vildt glad for sit.
  Jeg tænker også de vil pynte smukt i mit drivhus, og nu er jeg kommet godt igang med hæklenålen ;0)
  Rigtig god dag

  Kh Lone

  Like

 5. Ja jeg husker godt de fine Hjerter. Jeg har dem gemt langt af vejen ,både i rød og hvid men også som servietringe, det var dengang! Men i din rustikke udgaver kan de få et come back. Hygge herfra

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: