Sommerhæklerier

Det var vores babysitter, der lærte mig at hækle, da jeg var seks år gammel. Agnethe hed hun. Først metervis af luftmasker, derefter fastmasker og til sidst stangmasker. Så var grundbegreberne på plads. Lige siden har jeg fået ‘hækledille’ med jævne mellemrum.

Når vi af og til tænder for fjernsynet derhjemme (det sker mest, når der er engelsk krimi), er det hyggeligt at sidde med lidt nørkleri imens – af den slags, der ikke kræver, at man kigger på det hele tiden. Her i sommer har jeg hæklet en række nemme, små projekter, af den fjernsynsegnede slags. Grydelapper, dækkeservietter og karklude.

Et par nye grydelapper hæklet i dobbelt garn. Mønsteret hedder ‘vaffelmønster’. Det mønster er jeg ret vild med, for lapperne bliver lækkert tykke og vamsede. Grydelapper skal ikke være tynde, hvis man ikke kan lide at brænde fingrene.

Billede5

Nogle dækkeservietter i mønsteret ‘grums’ har jeg også hæklet. Blandt de mange farver billigt bomuldsgarn hos Søstrene Grene var der nemlig en grøn, der passede lige til vores tallerkener – der i parentes bemærket også stammer fra Søstrene Grene. En skam, de ikke har de tallerkener mere.

Billede2

Mønstrene til nørklerierne har jeg fundet hos Tante Tråd. På Tante Tråds side er der en hækleskole med trin for trin forklaringer på de forskellige  mønstre, og der er masser af ideer til nye hækleprojekter i lækre farver. Tante Tråds side er rigtig god, hvis man leder efter inspiration til projekter, der ikke skal se ‘bedstemoragtige’ ud.

Billede3

Helt efter gammel skik – gammel bondeskik – har jeg tit svært ved bare at sidde uden at have noget i hænderne. Håndarbejde, en bog, min tablet eller telefonen. Noget skal jeg altså sidde og pille ved. Og ser man fjernsyn, der basalt er at være passiv, er det rart at være lidt produktiv samtidig – også selvom det ikke er livsvigtige projekter, der skal skaffe familien tøj på kroppen, som i gamle dage, men bare lidt til hygge.

God onsdag.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Sommerhæklerier”

 1. Hej Karen. Jeg fristes til at spørge om der overhovedet findes håndarbejde du ikke mestrer – jeg tvivler. Vamsede grydelapper – ser gode og brugbare ud – kan godt lide den grønne farve. Kh Karen

  Like

  1. Hej Karen,
   Alt kan jeg ikke. Jeg har for eksempel aldrig prøvet at kniple, selvom det kunne være sjovt at prøve. Og jeg har heller ikke prøvet at væve. Grydelapperne er superlækker, og så kan man hækle en på en aften. Du må prøve!
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.