Højrebssteg til Bondemandens fødselsdag

I går var det Bondemandens fødselsdag, og fødselsdagsmiddagen var en fin Charolais højrebssteg med lækkert efterårsinspireret tilbehør.

Græskarmos, skysovs og ovnkartofler.

Stegen blev behandlet på den sædvanlige måde – den, der bliver god hver gang uanset, om det er en lille eller stor steg. Den her var ret stor, også selvom det var en højrebssteg fra kun en ottendedel af en Charolais

Hvis jeg selv skal sige det, er det kød i verdensklasse, og jeg er kun lidt forudindtaget. Meget mørt og fint marmoreret.

Græskarmos er heller ikke noget at kimse af. Lavet af et halvt Hokkaido inspireret af denne opskrift fra Madbanditten.

Vi brugte bare ikke ét men fire fed hvidløg, et hakket løg og lige knap så meget fløde. Og så blev mosen lagt i et fad, drysset med græskarkerner og bagt med i ovnen en halv times tid.

Et rigtigt efterårsmåltid i den tungere, men også superlækre klasse.

Bondemanden havde været ude til skydning hele dagen, og i dag er han på jagt, så der skal solid kost til, hvis han ikke skal gå hen og blive bleg og mager af weekendens strabadser.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Højrebssteg til Bondemandens fødselsdag”

 1. Hvor er det bare lækkert. Og hjerteligt tillykke til og med bondemanden. Min mand har fødselsdag den 9/10 så måske skulle jeg servere din lækre menu her 😉
  Vi bagte spagetti squash igår og Nøj hvor der smagte, med fyldig krydret bolognese med MEGET hvidløg hehe 😉
  Ønsker jer begge en dejlig ny uge

  Kærlig hilsen
  Lone

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: