Hvordan steges en oksesteg – sådan i al almindelighed?

Vores kødkunder spørger tit om, hvordan man steger en stor steg. Eller en lille. Så her kommer grundopskriften.

Om en oksesteg er stor eller lille, steger jeg den på samme måde – og jeg bruger altid et stegetermometer. Et gammeldags, billigt et. De virker ligeså godt som de mere avancerede, og indrøm det: et stegetermometer behøver ikke at kunne tale for at vise temperaturen.

 

Stegen ridses og gnides med et overskåret fed hvidløg og med salt og peber. Så skal den ind i en 225 grader varm ovn og brune et kvarter. Skru ned på 160 grader, hæld et glas vand i fadet og lad stegen stå, til den får en kernetemperatur på 60 grader. Tag den ud, pak den ind i folie og lad den stå i en 20 minutters tid. Skærer man den for hurtigt, løber saften fra den, og den bliver tør og kedelig. Den skal lige have tid til at samle sig.

Det er virkelig ikke raketvidenskab. Så frygt ikke en stor steg – og vær ikke bange for at komme til at mishandle en lille. Metoden virker hver gang – og det ser da lækkert ud, ikke?

 

Sovsen til en steg, som mange også spørger til, er nem nok. Det er stegeskyen, skummet af for fedt, kogt igennem, tilsat et skvæt fløde, smagt til med salt og peber – og så lige tilsat et dryp kulør for det kunstneriske indtryk. Den kan jævnes efter behov med Maizena, og man kan krydre den mere, hvis man har lyst – hvidløg, en sjat rødvin, timian, rosmarin – vælg selv.

Nu har du opskriften – og du kan altid finde den igen lige her.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Hvordan steges en oksesteg – sådan i al almindelighed?”

 1. Ih, nu fortryder jeg næsten at jeg er holdt op med at spise kød! Og kød som jeres der var lykkeligt da det levede, ville jeg egentlig også gerne spise. Der er bare så langt imellem lykkeligt kød … Men dejligt at I producerer det 🙂

  Like

 2. Det er i det hele taget et godt råd – det med at vente 20 minutter for at samle sig – så der ikke løber noget ud, man senere finder ud af, at det havde været en god idé at holde på …
  Åååh, solen skinner, og min bil står og lader op – det kan kun blive en god dag.

  Like

 3. Skønt – Tak 🙂
  Og hvor ser det dejligt ud – både maden og den snepyntede kirke ❤ ❤

  Like

 4. Ja nemt nok men der er et aber dabei det kød man får i de fleste Supermarkerdes Slagterafdeling af så ringe kvalitet at det ikke giver det samme udfald selv om tilberedelses modelllen er den samme hver gang
  Go Tirsdagsdag

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: